Κορονοϊός – Ιαπωνία: Κρεβάτια από χάρτινες κούτες για την ανάπαυση των ταξιδιωτών

Κορονοϊός – Ιαπωνία: Κρεβάτια από χάρτινες κούτες για την ανάπαυση των ταξιδιωτών

Ένα ιδιαίτερα ευφάνταστο σχέδιο είχε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας για να κάνει πιο άνετη την παραμονή ταξιδιωτών στη χώρα της, εξοπλίζοντας το αεροδρόμιο του Τόκιο με κρεβάτια από χάρτινες κούτες.

Οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό που φτάνουν στην Ιαπωνία και υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού έχουν πλέον έναν λόγο να αισθάνονται λίγο πιο άνετα κατά τη διάρκεια της αναμονής.

Και αυτό γιατί αν χρειαστεί να περιμένουν για αρκετές ώρες για τα αποτελέσματα, τουλάχιστον θα μπορούν να ξαπλώνουν σε κρεβάτια, με την κυβέρνηση της χώρας να δημιουργεί μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Narita Airport του Τόκιο, που περιλαμβάνει κρεβάτια από χάρτινες κούτες.

Επιπλέον, προσωπικό του αεροδρομίου που φοράει προστατευτικές μάσκες φροντίζει να εφοδιάζει με φαγητό και νερό τους ταξιδιώτες, για όσο διάστημα θα βρίσκονται αυτοί στο αεροδρόμιο και θα θέλουν να περάσουν όσο γίνεται πιο ξεκούραστα το χρόνο τους.

Σημειώνεται πως τη λύση τέτοιων κρεβατιών, η Ιαπωνία την έχει δοκιμάσει και άλλες φορές στο παρελθόν, σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, με αρκετούς πάντως στα social media να ασκούν κριτική, υποστηρίζοντας πως αυτή η επιλογή ενδέχεται να συμβάλλει στην εξάπλωση του ιού παρά στον περιορισμό του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα