Κορονοϊός - ΗΠΑ: Φρίκη δίχως τέλος, ξεπέρασαν τους 50.000 οι νεκροί

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Φρίκη δίχως τέλος, ξεπέρασαν τους 50.000 οι νεκροί
AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μόνο η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο αλλά και εκείνη με τις περισσότερες απώλειες, με τον αριθμό των επίσημα καταγεγραμμένων θυμάτων να ξεπερνάει πλέον τα 50.000.

Ο αριθμός των νεκρών λόγω της πανδημίας ξεπέρασε την Παρασκευή τους 50.000 στις ΗΠΑ, τη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με βάση αυτόν τον απολογισμό, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 870.000 και οι νεκροί φτάνουν τους 50.031. Από το βράδυ της Τετάρτης μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, μέσα σε 24 ώρες, αναφέρθηκαν 3.176 θάνατοι, ένας από τους χειρότερους ημερήσιους απολογισμούς.

Πάνω από 4,7 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα. Την Πέμπτη, το Κογκρέσο υιοθέτησε ένα νέο πακέτο βοήθειας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοσοκομεία, μεσούσης της πανδημίας.

Στο ταμείο ανεργίας έχουν προσφύγει 26 εκατομμύρια άνθρωποι, την ώρα που στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η άρση των μέτρων και η επανεκκίνηση της οικονομίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, ΗΠΑ, Covid-19
SHARE: