Κορονοϊός-Ισπανία: Ακυρώνονται οι διάσημες ταυρομαχίες της Παμπλόνα

Ταυρομαχία στην Ισπανία
Ταυρομαχία στην Ισπανία AP

Η πανδημία του κορονοϊού προκαλεί τη ματαίωση των διάσημων εορτασμών με τους ταύρους στην Παμπλόνα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην ισπανική πόλη Παμπλόνα ανακοίνωσε την Τρίτη (21/04) ότι ακυρώνονται, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι διάσημες εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Σαν Φερμίν στις αρχές Ιουλίου, στη διάρκεια των οποίων το κυνηγητό με τους αμολυτούς ταύρους στους δρόμους της πόλης προσελκύει πλήθος τουριστών από όλο τον κόσμο .

«Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε αυτήν την απόφαση με ευρεία συναίνεση, λαμβάνοντας υπόψη ότι η μάχη κατά της Covid-19 έχει καταστεί παγκόσμια προτεραιότητα και το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη πιθανή επιλογή για να διεξαχθούν τόσο μαζικές και διεθνείς εορταστικές εκδηλώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημαρχίας.

ADVERTISING

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Σαν Φερμίν, προσελκύουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Από τις 6 έως τις 14 Ιουλίου, η πόλη ζει συνήθως στον ρυθμό των ταυροδρομιών, στις οποίες αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμους ταύροι κατάλληλοι για ταυρομαχίες και εκατοντάδες άνθρωποι - ντυμένοι στα λευκά και κόκκινα - προσπαθούν να τους πλησιάσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά, τρέχοντας στα λιθόστρωτα δρομάκια της πόλης στη βόρεια Ισπανία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Οι επικίνδυνοι αγώνες αυτοί είναι ζωντανό και ισχυρό τμήμα της παράδοσης της πόλης και ποτέ άλλοτε δεν είχαν ματαιωθεί παρόλο που κάθε χρόνο έχουν ως απολογισμό πολλούς τραυματίες και μερικές φορές νεκρούς.

Η πανδημία του κορονοϊού ήδη έχει προκαλέσει την ακύρωση κι άλλων μεγάλων εορταστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο: από το διάσημο φεστιβάλ τζαζ στο Montreux της Ελβετίας ή το μεγαλύτερο φεστιβάλ ποπ κουλτούρας στον κόσμο Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το φεστιβάλ της Αβινιόν στη Γαλλία (το πιο διάσημο θεατρικό γεγονός στον κόσμο) ή το φεστιβάλ του Εδιμβούργου στη Σκωτία που αποτελεί τον μεγαλύτερο θεσμό ζωντανών δρώμενων παγκοσμιως.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Ισπανία, Covid-19
SHARE:

24Media Network