Κορονοϊός - Ισπανία: Κλοπή 2 εκατ. μασκών - Συνελήφθη επιχειρηματίας

Μέλη της Μονάδας Έκτακτης Ανάγκης στη Μαδρίτη AP Photo/Manu Fernandez

Για κλοπή δύο εκατομμυρίων μασκών και άλλου υγειονομικού υλικού κατηγορείται ένας επιχειρηματίας στην Ισπανία, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη από τις αρχές της χώρας.

Συνελήφθη στην Ισπανία ένας επιχειρηματίας ο οποίος κατηγορείται ότι έκλεψε δύο εκατομμύρια μάσκες που χρησιμοποιούνται κατά του κορονοϊού, όπως έγινε γνωστό από την κοινότητα της Γαλικίας.

"Η περιφερειακή αστυνομία συνέλαβε έναν άνθρωπο στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην κλοπή σχεδόν δύο εκατομμυρίων μασκών και άλλου υγειονομικού υλικού από μια επιχείρηση της πόλης, που πωλούσε αυτά τα προϊόντα", ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου η περιφέρεια της βορειοδυτικής Ισπανίας.

Οι μάσκες ήταν μοντέλο FFP2 και από όλο το υλικό που εκλάπη η αξία του οποίου ανέρχεται σε 5 εκατομμύρια ευρώ- είχε αφαιρεθεί το περίβλημα προκειμένου να μην είναι διακριτή η προέλευσή τους, όπως επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου, όπου διευκρινίζεται ότι ο ύποπτος συνελήφθη και είναι ένας "επιχειρηματίας της πόλης".

Οι ερευνητές ανακάλυψαν όγκους από χαρτοκιβώτια, κουτιά μασκών και γάντια σε μια αποθήκη, όπως φαίνεται στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειακή αστυνομία. Η έρευνα συνεχίζεται, όμως "καταδεικνύει ότι η κλοπή έγινε ενώ η πανδημία του νέου κορονοϊού έπληττε πολλές χώρες και θεωρείτο πρόβλημα δημόσιας υγείας". Επομένως, οι δράστες της κλοπής είχαν πλήρη επίγνωση ότι επρόκειτο για απαραίτητο υλικό στη μάχη κατά της νόσου", τονίζεται στην ανακοίνωση. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι το υλικό πουλήθηκε σε μια επιχείρηση στην Πορτογαλία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

COVID-19 ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ