Κορονοϊός: Αύξηση νεκρών στην Ιταλία – Πρόβλημα στην επεξεργασία των στοιχείων των νέων κρουσμάτων

Κορονοϊός: Αύξηση νεκρών στην Ιταλία – Πρόβλημα στην επεξεργασία των στοιχείων των νέων κρουσμάτων
Νοσηλεύτρια με εξοπλισμό στην Ιταλία AP

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 56 άνθρωποι, ενώ καταγράφηκαν 163 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία, βάσει του επίσημου υπολογισμού, είναι 236.305. Οι νεκροί έφτασαν τους 34.223. Παράλληλα, 173.085 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 236.142 και είχαν χάσει την ζωή τους 34.167 άνθρωποι ενώ 171.338 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 56 άνθρωποι και βάσει των αναλυτικών στοιχείων, καταγράφηκαν 163 νέα κρούσματα. 1.747 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, όμως, η ιταλική Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι βάσει νέων υπολογισμών, το σύνολο των κρουσμάτων του τελευταίου εικοσιτετραώρου, από τα 163, αυξάνεται στα 393.

Στο μεταξύ, 227 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 3.893 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 24.887 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν μείωση: νόσησαν 216 λιγότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 3 περισσότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 345.

Στο μεταξύ, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και της υπουργού Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε, ενώπιον της εισαγγελέως του Μπέργκαμο, Μαρία Κριστίνα Ρότα.

Η υπόθεση, ως γνωστόν, αφορά την απόφαση να μην κηρυχθεί άμεσα σε «κόκκινη ζώνη», περιοχή της Λομβαρδίας η οποία, τον Φεβρουάριο, μετατράπηκε σε κύρια εστία μετάδοσης του κορονοϊού.

Εξερχόμενη του κυβερνητικού μεγάρου, η εισαγγελέας δήλωσε ότι «από τον Ιταλό πρωθυπουργό και τους υπουργούς, υπήρξε μεγάλη θεσμική συνεργασία». Παράλληλα, διέψευσε ότι θεωρεί πως η ευθύνη για την όλη υπόθεση είναι της κυβέρνησης και όχι της περιφέρειας της Λομβαρδίας. Τόνισε, δε, ότι σχετική δήλωσή της (σ.σ. περί ευθύνης της κυβέρνησης) πριν λίγες ημέρες, βασιζόταν μόνον στα στοιχεία και σε διάφορες δηλώσεις που είχαν γίνει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Μένει να διαπιστωθεί, τώρα, αν η εισαγγελέας του Μπέργκαμο αποφασίσει ότι κατά τους χειρισμούς της όλης αυτής υπόθεσης παραβιάστηκε ο νόμος, και, ενδεχομένως, ποιός πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος γι΄αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα