Κορονοϊός – Ιταλία: Παράταση των μέτρων μέχρι τις 13 Απριλίου

Κορονοϊός – Ιταλία: Παράταση των μέτρων μέχρι τις 13 Απριλίου
Άντρας περπατά σε άδεια λεωφόρο της Ρώμης AP Photo/Andrew Medichini

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας της Κυβέρνης Κόντε, Ρομπέρτο Σπεράντσα, τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στην Ιταλία παρατείνονται μέχρι τις 13 Απριλίου.

Την απόφαση της κυβέρνησης Κόντε για παράταση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό μέχρι τις 13 Απριλίου (από τις 3 του μήνα που είχε αρχικά προγραμματιστεί) ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη σε αυτή την φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού”, είπε ο Ιταλός Υπουργός, ο οποίος επιπροσθέτως ξεκαθάρισε ότι ότι η μάχη κατά του ιού θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο, με παράλληλο στόχο της κυβέρνησης τη μείωση του δείκτη μεταδοτικότητας του ιού κάτω από το 1.

Να μοιραστούμε τους κινδύνους

Από πλευράς του, ο Υπουργός Εξωτερικών της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο στάθηκε στην ανάγκη στήριξης της ΕΚΤ, αλλά και τον διαμοιρασμό ευκαιριών με την Ε.Ε: “Η Ιταλία ζητά να μπορεί να δαπανήσει όσα χρήματα χρειάζονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Χρειάζεται τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να μοιραστεί κινδύνους και ευκαιρίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version