Κορονοϊός: Κινητοποιήσεις κατά της καραντίνας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Κορονοϊός: Κινητοποιήσεις κατά της καραντίνας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πολωνία AP Photo/Czarek Sokolowski

Αρκετές χώρες εκφράζουν την αντίθεσή τους στα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. Άνοιξαν τα σύνορα Γερμανίας-Γαλλίας, μεγάλες συγκεντρώσεις ανά την Ευρώπη.

Συγκεντρώσεις αντίστασης και αγανάκτησης κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με στόχο την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού συνεχίζουν να πραγματοποιούν πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, διαμαρτυρόμενες για τον περιορισμό της ελευθερίας τους.

Όπως αναφέρει το Euronews, πιο χαρακτηριστική και συμβολική κίνηση ήταν το άνοιγμα των συνόρων μετά από οκτώ εβδομάδες μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, κοντά στο Λέμπαχ της Αλσατίας. Ανάλογες τέτοιες εκδηλώσεις αντίστασης κατά των μέτρων πραγματοποιήθηκαν στη Στουτγκάρδη, τη Βέρνη και τη Ζυρίχη, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών και ως συνέχεια των κινητοποιήσεων του προηγούμενου Σαββατοκύριακου.

 

Στην Πολωνία συνελήφθησαν 38 επιχειρηματίες σε διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας, αφού αίτημά τους, πέραν αυτόυ της άρσης των μέτρων, ήταν και η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων. Βέβαια, οι συλλήψεις φέρονται να έγιναν επειδή αρκετοί διαδηλωτές δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας, ή δεν φορούσαν μάσκες και όχι για να διασπαστούν οι πορείες, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι διαμαρτυρίες έγιναν σε ειρηνικό πλαίσιο και χωρίς την επέμβαση των αρχών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα