Κορονοϊός – Κόντε: “Η Ιταλία δεν το βάζει κάτω”

Κορονοϊός – Κόντε: “Η Ιταλία δεν το βάζει κάτω”
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε AP

Ο Κόντε δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα "εκτάκτου ανάγκης" και υποστήριξε ότι απαιτείται συστράτευση όλου του έθνους.

«Είμαστε μια ισχυρή χώρα, μια χώρα η οποία δεν το βάζει κάτω, το λέει το dna μας», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σχετικά με την κατάσταση συναγερμού λόγω του κορονοϊού.

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία αντιμετωπίζει προβλήματα που δημιουργούν συνθήκες εκτάκτου ανάγκης και υπογράμμισε ότι «η μάχη αυτή δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις αλλά, αντιθέτως, απαιτεί τη συστράτευση όλου του έθνους».

«Η διαφάνεια ήταν πάντα το κύριο σημείο αναφοράς μας», τόνισε επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε, όμως, γιατί η πρόθεση να κλείσουν για δεκαπέντε ημέρες σχολεία και πανεπιστήμια διέρρευσε ήδη από σήμερα το πρωί, πριν υιοθετηθεί η σχετική επίσημη απόφαση.

«Μια απόφαση η οποία έχει σχέση με την ανάγκη να περιοριστεί η διάδοση του ιού, ώστε να μην τεθεί υπό υπερβολική πίεση το εθνικό σύστημα υγείας και ειδικότερα οι μονάδες εντατικής θεραπείας» δήλωσε, τέλος, ο Τζουζέπε Κόντε.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

Πως μεταδίδεται Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

Τα νοσοκομεία αναφοράς Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ταξίδια Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

Η επιδημία στον πλανήτη Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα