Η μεγαλύτερη απειλή της θητείας του Τραμπ είναι ο κορονοϊός

Η μεγαλύτερη απειλή της θητείας του Τραμπ είναι ο κορονοϊός
Ντόναλντ Τραμπ AP

Γιατί ο κορονοϊός και η εξάπλωσή του μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη απειλή στη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες απειλές στην πολιτική του καριέρα, καθώς εξαπλώνεται ο κορονοϊός και οι Ρεπουμπλικάνοι ανησυχούν ότι η αντίδραση του Λευκού Οίκου, αλλά και το πλήγμα στην αμερικανική οικονομία θα έχουν επιπτώσεις στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, τις οποίες ο ίδιος χρησιμοποίησε ως θετικό δείγμα της πολιτικής του, βυθίστηκαν χθες, μία ημέρα μετά το διάγγελμα που έκανε από το Οβάλ Γραφείο προσπαθώντας να καθησυχάσει τους Αμερικανούς και υποσχόμενος ένα πακέτο κινήτρων για την αμερικανική οικονομία, ενώ εξήγγειλε επίσης μία απαγόρευση 30 ημερών στα ταξίδια των Ευρωπαίων στις ΗΠΑ.

Μερίδα Ρεπουμπλικάνων ανησυχεί ότι τα μέτρα δεν ανταποκρίνονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ανακοινώθηκαν αργά από μία κυβέρνηση η οποία για αρκετές εβδομάδες υποβάθμιζε τους κινδύνους από την εξάπλωση της Covid-19, ενώ ήδη έχουν χάσει τη ζωή τους 39 Αμερικανοί.

Κριτική από τον Σάντερς

Εν τω μεταξύ ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος παρά τα απογοητευτικά γι’ αυτόν αποτελέσματα των τελευταίων προκριματικών κύκλων παραμένει στην προεκλογική κούρσα, άσκησε κριτική στον Τραμπ για τους χειρισμούς του στην κρίση με τον κορονοϊό. 

Ο ίδιος ζήτησε την υλοποίηση πιο δραστικών μέτρων από τις κυβερνητικές υπηρεσίες, αλλά και τη λήψη μέτρων ανακούφισης για όσους πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού. “Στη διάρκεια της κρίσης πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ενδιαφερόμαστε για τις κοινότητες που είναι περισσότερο ευαίσθητες στα ζητήματα υγείας, αλλά και στις οικονομικές δυσκολίες,” δήλωσε ο Σάντερς στους δημοσιογράφους από το Μπέρλινγκτον του Βερμόντ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα