Κορονοϊός Μεξικό: 46 κρούσματα και διακοπές νωρίτερα για τους μαθητές

Κορονοϊός Μεξικό: 46 κρούσματα και διακοπές νωρίτερα για τους μαθητές
Κορονοϊός στην Ισπανία (Βαρκελώνη) AP

Τα 46 έφθασαν τα κρούσματα στο Μεξικό ενώ οι διακοπές του Πάσχα αρχίζουν νωρίτερα και θα διαρκέσουν περισσότερο για 33 εκατ. μαθητές και φοιτητές.

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 41, από 26 την Παρασκευή και 15 την Πέμπτη, χωρίς κάποιο να έχει αποδειχθεί θανατηφόρο μέχρι σήμερα, εξέλιξη η οποία εξώθησε τον υπουργό Παιδείας Εστέμπαν Μοκτεσούμα να ανακοινώσει ότι οι διακοπές του Πάσχα των καθολικών για τα 33 εκατ. μαθητές και φοιτητές στη χώρα θα αρχίσουν φέτος νωρίτερα και διαρκέσουν τον διπλάσιο χρόνο, στο πλαίσιο των μέτρων με στόχο να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Οι διακοπές θα αρχίσουν την Παρασκευή 20ή Μαρτίου και θα διαρκέσουν 30 ημέρες αντί για τις συνηθισμένες 15, διευκρίνισε ο Μοκτεσούμα. Άλλα μέτρα που προβλέπονται είναι μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης των Μεξικανών, συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων, για την ατομική υγιεινή.

Αυτό που «δεν θέλουμε» είναι οι μαθητές και οι φοιτητές «να αρχίσουν διακοπές και να είναι όλοι παρέα», υπογράμμισε ο Μοκτεσούμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας πως τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις στενές επαφές. Αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι «προληπτική απομόνωση», εξήγησε.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ελ Σαλβαδόρ, ο Παναμάς και το Περού ανακοίνωσαν πως διακόπτουν τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ πολλές άλλες χώρες του κόσμου, ειδικά στην Ευρώπη και στην Ασία, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα, εφαρμόζουν παρόμοια μέτρα.

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό διεθνώς πλησιάζουν τους 154.000 ενώ ο αριθμός των θανάτων έχει ανέλθει περί τους 5.800, κατά υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Το υπουργείο Υγείας και η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Μεξικού ανακοίνωσαν πως κάποιοι αγώνες πρωταθλήματος θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών αυτό το Σαββατοκύριακο, μέτρο που ενδέχεται να διευρυνθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα