Κορονοϊός: Μήνυμα ελπίδας από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης

Κορονοϊός: Μήνυμα ελπίδας από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης
Ασθενής μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης AP Photo/Kathy Willens

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο υποστήριξε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει στην πολιτεία, η οποία όμως έχει ξεπεράσει τους 10.000 νεκρούς.

Την ώρα που οι αριθμοί καταδεικνύουν την επιβράδυνση του ρυθμού των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία με την ημερήσια αύξηση των θανάτων να ανέρχεται σε 671 (το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα μίας εβδομάδας), ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης θέλησε να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας αλλά και επαγρύπνησης ενόψει της συνέχειας:

Ο Άντριου Κουόμο είπε τη Μεγάλη Δευτέρα πως “τα χειρότερα πέρασαν, αν συνεχίσουμε να είμαστε έξυπνοι και να τηρούμε τα μέτρα απομόνωσης. Αν κάνουμε κάτι ανόητο, θα δείτε τα νούμερα αυτά να καταγράφουν άνοδο από αύριο κιόλας”.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έσπασε τη Δευτέρα το φράγμα των 10.000 νεκρών από τον κορονοϊό φθάνοντας στους 10.056 μετά τους νέους 671 θανάτους που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα.

Ο Άντριου Κουόμο, που συνεργάζεται στενά με τους κυβερνήτες του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέτικατ για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, είπε, επίσης, ότι θα ανακοινώσει ένα συντονισμένο πλάνο για την επανέναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων και των σχολείων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα