Κορονοϊός: Νέοι 116 νεκροί στο Ιράν

Κορονοϊός: Νέοι 116 νεκροί στο Ιράν
AP Photo/Vahid Salemi

Άλλοι 116 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού στο Ιράν, με τη χώρα να μετρά 9.623 θύματα μέχρι στιγμής.

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε 116 νέους θανάτους που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό, βεβαιώνοντας ότι η χώρα δεν έχει περάσει ακόμη την κορύφωση του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Με αυτούς τους νέους θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ο νέος απολογισμός ανέρχεται σε 9.623 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί κατά τη διάρκεια της καθημερινής τηλεοπτικής συνέντευξης Τύπου.

Το Ιράν, που ανακοίνωσε τα πρώτα κρούσματα της Covid-19 στο έδαφός του τον Φεβρουάριο, κατέγραψε τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων και θανάτων στις αρχές Μαΐου πριν αντιμετωπίσει τις τελευταίες εβδομάδες μια νέα αύξηση, η οποία προκαλεί φόβο για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Ο υπουργός Υγείας Σαΐντ Ναμακί αρνήθηκε τουλάχιστον σήμερα την εμφάνιση ενός νέου κύματος της νόσου, βεβαιώνοντας ότι “η κορύφωση της ασθένειας δεν έχει περάσει” και υποδηλώνοντας μέσω αυτού ότι το Ιράν συνεχίζει να αντιμετωπίζει το πρώτο κύμα της επιδημίας.

“Ακόμη και μέσα στις επαρχίες όπου νομίζαμε ότι πέρασε το πρώτο κύμα του νέου κορονοϊού, δεν έχουμε ζήσει (ακόμη) πλήρως το πρώτο κύμα”, δήλωσε ο Ναμακί, τον οποίο επικαλείται το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Αρκετές φορές τα στοιχεία της κυβέρνησης έχουν αμφισβητηθεί από ξένους ειδικούς και ορισμένους Ιρανούς αξιωματούχους που υποψιάζονται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι λιγότερα από τα πραγματικά.

Σύμφωνα με την Λαρί, “οι επαρχίες Χουζεστάν (νοτιοδυτικά), Χορμοζγκάν (νότια), Κερμανσάχ (δυτικά) και Αζερμπαϊτζάν (βορειοδυτικά) είναι στο κόκκινο”, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού όσον αφορά τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου.

Το Ιράν ουδέποτε επέβαλε υποχρεωτική καραντίνα στον πληθυσμό, αλλά έκλεισε σχολεία, ακύρωσε τις δημόσιες εκδηλώσεις και απαγόρευσε κάθε μετακίνηση μεταξύ των συνολικά 31 επαρχιών του τον Μάρτιο προτού αρχίσει τη σταδιακή άρση των περιορισμών τον Απρίλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα