Κορονοϊός: Ο χάρτης που δείχνει σε ποιες χώρες επιτρέπεται να ταξιδέψεις

Κορονοϊός: Ο χάρτης που δείχνει σε ποιες χώρες επιτρέπεται να ταξιδέψεις

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών δημιούργησε έναν παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη με τις χώρες, που μπορεί κάποιος να ταξιδέψει. Ποιους κανόνες οφείλουν να ακολουθούν οι ταξιδιώτες.

Τα διαφορετικά περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί σε κάθε χώρα για τον κορονοϊό αλλά και η συνεχής τροποποίηση ή άρση τους έχουν δημιουργήσει σύγχυση σε αρκετό κόσμο ταξιδιώτες που θέλει να ταξιδέψει με αεροπλάνο, είτε για να επισκεφτεί κάποια χώρα είτε για να επιστρέψει στη χώρα του.

Τη λύση και τη διευκόλυνση φαίνεται ότι έδωσε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, δημιουργώντας έναν παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη, που μοιάζει με πλοηγό αυτές τις μέρες του “lockdown”, το οποίο εξακολουθεί να υφίσταται σε πολλές χώρες, ενώ στις περισσότερες, η αυστηρότητα και εφαρμογή του αφορά κυρίως σε όσους ταξιδεύουν από άλλες χώρες.

Έτσι, με τον χάρτη αυτό, η ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου ταξιδιώτη γίνεται εύκολη, άμεση και εύχρηστη, αφού με ένα κλικ πάνω στη χώρα που θέλει να επισκεφτεί μπορεί να δει αν επιτρέπεται τα ταξιδέψει, ποιοι είναι οι ισχύοντες περιοριστικοί όροι και πόσο αυστηρά είναι τα περιοριστικά μέτρα της εκάστοτε χώρας. Μάλιστα, όπως θα δείτε στον χάρτη, μπορεί να επικρατεί το μπλε χρώμα, ωστόσο, το πόσο έντονο είναι το χρώμα ουσιαστικά προδίδει και πόσο αυστηρά είναι τα περιοριστικά μέτρα της κάθε χώρας. Όσο πιο βαθύ γίνεται το μπλε, τόσο πιο αυστηροί είναι οι περιορισμοί. Σε αυτή τη χρωματική κωδικοποίηση, η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση. Έτσι, αν πατήσει κάποιος πάνω στην Ελλάδα, θα δει από ποιες χώρες επιτρέπονται οι πτήσεις προς αυτή, όπως και πολλές ακόμη ενημερώσεις για όποιον ενδιαφέρεται να ταξιδέψει στη χώρα μας.

Δείτε, περιηγηθείτε και χρησιμοποιήστε τον διαδραστικό χάρτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα