Κορονοϊός: Ο Τραμπ έδωσε τα κλειδιά της αντιμετώπισης στον Πενς

Κορονοϊός: Ο Τραμπ έδωσε τα κλειδιά της αντιμετώπισης στον Πενς
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP

Το σχέδιό του για την αντιμετώπιση του Covid-19 στις ΗΠΑ γνωστοποίησε μέσω συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της χώρας Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέθεσε στον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς το συντονισμό της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ στην επιδημία του COVID-19, ανακοίνωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε

«Ορίζω τον Μάικ Πενς επικεφαλής» της αμερικανικής αντίδρασης στην επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο κορονοϊός ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε δεκάδες χώρες, είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι ο αντιπρόεδρός του θα συνεργάζεται με «επαγγελματίες της υγείας» στο ζήτημα.

Ο Ρεπουμπλικάνος διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος εξαιτίας της επιδημίας είναι — τουλάχιστον προς το παρόν — «πολύ χαμηλός» για τους Αμερικανούς. «Είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε και να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε καθώς η ασθένεια θα εξαπλώνεται, εάν εξαπλωθεί», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ είπε ακόμη ότι είναι διατεθειμένος να εγκρίνει τη δαπάνη «οποιουδήποτε ποσού» είναι «επαρκές» για την αντιμετώπιση του COVID-19. Η κυβέρνησή του έχει ζητήσει από το αμερικανικό Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλι 2,5 δισεκατομμυρίων, ποσό που οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν πολύ μικρό. Αν το Κογκρέσο εγκρίνει μεγαλύτερο κονδύλι «θα το αξιοποιήσουμε», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα