Κορονοϊός στην Ολλανδία: Ιερόδουλες σε απόγνωση - Δεν δικαιούνται επίδομα

Βιτρίνα από sex shop
Βιτρίνα από sex shop AP

Επιχειρηματίες και ιερόδουλες στην Ολλανδία βρίσκονται σε απόγνωση αφού δεν δικαιούνται καμία οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

Τα κόκκινα φώτα παραμένουν αναμμένα, μα οι δρόμοι είναι άδειοι. Τα περίφημα σεξ κλαμπ παραμένουν κλειστά. Επιχειρηματίες και ιερόδουλες βρίσκονται σε απόγνωση αφού δεν δικαιούνται καμία οικονομική ενίσχυση από το κράτος.

Στην Ολλανδία, βοήθημα πήραν μόνο οι ιερόδουλες που δουλεύουν μόνες και όχι όσες εργάζονται σε κλαμπ και οίκους ανοχής. Η Λότε Αλμπεργκ είναι ιδιοκτήτρια δύο σεξ κλαμπ στο Άμστερνταμ. Όπως ισχυρίζεται η ίδια πριν τον COVID-19, τα σεξ κλαμπ ήταν ανοιχτά επτά ημέρες την εβδομάδα, ενώ απασχολούσε δεκάδες γυναίκες

ADVERTISING

«Τα κορίτσια μου τηλεφωνούν σχεδόν καθημερινά. Πραγματικά υποφέρουν, είναι τρομερό. Δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο τους και κάποιες δεν μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα, ενώ κανείς δεν τους δανείζει χρήματα. Όλοι παίρνουν κάποιο βοήθημα, εκτός από αυτά τα κορίτσια» υποστηρίζει η Λότε Αλμπεργκ.

Όπως γράφει το Euronews.com, στην Ολλανδία η πορνεία είναι νόμιμη. Όμως εφόσον οι οίκοι ανοχής παραμένουν κλειστοί, πολλές γυναίκες αποφάσισαν να αναζητήσουν πελάτες στο διαδίκτυο. Κάτι τέτοιο κρύβει σοβαρούς κινδύνους και όχι μόνο το ενδεχόμενο μετάδοσης του COVID-19.

«Κάποιες κοπέλες έχουν αρχίσει να αναζητούν πελάτες στο διαδίκτυο, ενώ και οι πελάτες αναζητούν συντροφιά. Για πολλούς ανθρώπους, το σεξ είναι μια σημαντική ανάγκη. Οι κοπέλες πηγαίνουν σε πελάτες που κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται και βεβαίως δεν κρατούν διευθύνσεις. Κάποιοι πελάτες μπορούν να πουν: «αυτό που κάνεις είναι παράνομο, οπότε δεν σε πληρώνω. Κάποιοι μπορούν ακόμα και να τις χτυπήσουν.Δυστυχώς, έτσι είναι. Ελπίζω πως κάποιος θα ασχοληθεί μαζί μας» δήλωσε η ιδιοκτήτρια δύο sex club.

Η Λόττε Άλμπεργκ αναμένει οδηγίες από την κυβέρνηση, όμως την ίδια ώρα σκέφτεται πως θα κερδίσει χρήματα χωρίς να διακινδυνεύσουν ιερόδουλες και πελάτες.

«Όταν ξανανοίξουμε, πρέπει με κάποιο τρόπο να κρατάμε αποστάσεις. Οι κοπέλες μπορούν να δουλέψουν με γάντια και μάσκες, όμως κάποιες στάσεις στο σεξ, πρέπει να τις ξεχάσουμε. Σκεφτόμαστε διάφορα πράγματα» υποστηρίζει η Λότε Αλμπεργκ.

«Σύμφωνα με την κυβέρνηση, εργάτες και εργάτριες του σεξ ξαναπιάνουν δουλειά την 1η Σεπτεμβρίου. Όμως ακόμη δεν είναι σαφές, κάτω από ποιες συνθήκες., ενώ κανείς δεν ξέρει πως θα ζήσουν μέχρι τότε» μεταδίδει από το Άμστερνταμ, ο ανταποκριτής του euronews, Στεφάν ντε Βρις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ολλανδία, Κορονοϊός

24Media Network