Κοροναϊός: Πέθανε διευθυντής νοσοκομείου στη Γουχάν

Κοροναϊός: Πέθανε διευθυντής νοσοκομείου στη Γουχάν
TWITTER

Διευθυντής της κινεζικής πόλης Γουχάν έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κοροναϊό. Λίγες ημέρες πριν πέθανε και μία νοσοκόμα που εργαζόταν στο ίδιο νοσοκομείο.

Χτυπημένος από τον κοροναϊό έφυγε από τη ζωή ο διευθυντής ενός νοσοκομείο στην κινεζική πόλη όπου ξέσπασε ο ιός, Γουχάν.

Ο πρώτος επικεφαλής νοσοκομειακής μονάδας που θυσιάστηκε στη μάχη κατά της επιδημίας είναι ο δρ. Liu Zhiming, ο διευθυντής του Wuchang Hospital. Σημειώνεται ακόμα ότι μία νοσοκόμα 59 ετών που εργαζόταν στο ίδιο νοσοκομείο πέθανε από τον ιό την περασμένη Παρασκευή.

Πρόκειται για τον δεύτερο εξέχοντα Κινέζο γιατρό που πεθαίνει από τον covid-19. Νωρίτερα τον Φεβρουάριο πέθανε ο Λι Ουενλιάνγκ, ο γιατρός που πρώτος είχε ενημερώσει τις αρχές για τον νέο ιό, αρχικά χωρίς αποτέλεσμα.

Όπως και με τον θάνατο του Λι, χθες Δευτέρα το βράδυ υπήρξε σύγχυση στους κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Λιου.

Αρχικά η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας του Κομμουνιστικού Κόμματος στην επαρχία Χουμπέι ανήρτησε στο Διαδίκτυο ότι ο Λιου πέθανε. Λίγο αργότερα όμως, σε νέα ανάρτηση, έγραψε ότι είναι ακόμη ζωντανός.

«Σύμφωνα με συγγενείς του Λιου, οι γιατροί του νοσοκομείου κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν», τόνιζε η επιτροπή στη δεύτερη ανάρτηση, προσθέτοντας ότι η προηγούμενη λανθασμένη πληροφορία προήλθε από έναν καλό φίλο του Λιου που δεν γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις.

Η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας δεν έχει κάνει καμία άλλη ανάρτηση μετά την ανακοίνωση σήμερα το πρωί από την κρατική τηλεόραση για τον θάνατο του γιατρού.

Ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος δήλωσε την Παρασκευή ότι 1.716 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και έξι από αυτούς έχουν πεθάνει.

Πηγή: 

ΑΠΕ  - ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κίνα, Covid-19
SHARE:

24Media Network