Κορονοϊός - Πορτογαλία: Τα περισσότερα νέα κρούσματα από τον Μάιο

Εικόνα από εκκλησία στη Λισαβόνα τον Αύγουστο του 2020
Εικόνα από εκκλησία στη Λισαβόνα τον Αύγουστο του 2020 AP

Στα 486 τα κρούσματα κορονοϊού στην Πορτογαλία το τελευταίο 24ωρο και στα 59.943 συνολικά, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Πορτογαλία κατέγραψε το Σάββατο (05/09) 486 νέα περιστατικά μόλυνσης από κορονοϊό, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την εβδομάδα άρσης του lockdown τον Μάιο.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων ανήλθε στις 59.943, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας DGS.

Η Πορτογαλία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 1.838 θανάτους , ένα πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανά κάτοικο σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, της γειτονικής Ισπανίας συμπεριλαμβανομένης. Αρχικά είχε λάβει επαίνους για την γρήγορη απόκρισή της στην πανδημία, όμως ένα κύμα τοπικών ξεσπασμάτων στη Λισαβόνα ανησύχησε τις αρχές και τις ανάγκασε να επαναφέρουν ορισμένους περιορισμούς.

Η πλειονότητα των νέων μολύνσεων από κορονοϊό που καταγράφηκαν το Σάββατο είναι στη Λισαβόνα ή γύρω από αυτήν και στο βόρειο τμήμα της χώρας όπου βρίσκεται το Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του ξεσπάσματος του κορονοϊού θα επιβληθούν σε όλη την Πορτογαλία από τα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία και πολλοί εργαζόμενοι στα γραφεία, αν και οι λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Πορτογαλία
SHARE:

24Media Network