Κορονοϊός στη Ρωσία: Σε "κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας" η Μόσχα

Κορονοϊός στη Ρωσία
Κορονοϊός στη Ρωσία AP

Η Ρωσία δεν έχει αναφέρει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ανθρώπου που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό στο έδαφός της.

Οι αρχές της Μόσχας έθεσαν τη ρωσική πρωτεύουσα σε "κατάσταση απόλυτης ετοιμότητας" και επέβαλαν επιπλέον μέτρα σήμερα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

'Εγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του δημάρχου της Μόσχας αναφέρει ότι οι Ρώσοι που επιστρέφουν από την Κίνα, τη Νότια Κορέα, το Ιράν, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και από άλλα κράτη και εμφανίζουν πιθανές "δυσμενείς" ενδείξεις του κορονοϊού, πρέπει να απομονώνονται στο σπίτι τους για 14 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν στη δουλειά ή εκεί όπου σπουδάζουν, αναφέρει το έγγραφο.

ADVERTISING

Η Μόσχα, μια πόλη 12 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων, θα αυξήσει επίσης τους ελέγχους για όσους φθάνουν από χώρες όπου καταγράφονται ολοένα και περισσότερα κρούσματα κοροναϊού, ενώ το κέντρο εκτάκτων καταστάσεων της πρωτεύουσας που ασχολείται με το θέμα, θα λειτουργεί πλέον όλο το εικοσιτετράωρο.

Η Ρωσία δεν έχει αναφέρει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ανθρώπου που έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό στο έδαφός της, παρότι έξι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον ιό αλλού, υποβλήθηκαν ή υποβάλλονται σε θεραπεία.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία, Κορονοϊός, Covid-19

24Media Network