Κορονοϊός στη Σαουδική Αραβία: Παρατείνονται τα μέτρα απαγόρευσης

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν κι ο γιός του, Μοχάμεντ
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν κι ο γιός του, Μοχάμεντ AP

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν παρατείνει μέχρι νεωτέρας την απαγόρευση κυκλοφορίας, με σκοπό την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν παρέτεινε την πανεθνική απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, αφού η χώρα κατέγραψε πάνω από 300 νέα κρούσματα σε κάθε μία από τις τέσσερις τελευταίες ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία έθεσε την πρωτεύουσα Ριάντ και άλλες μεγάλες πόλεις σε 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας, περιορίζοντας τις μετακίνησεις για το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού προκειμένου να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας.

ADVERTISING

Σε άλλες περιοχές, η απαγόρευση της κυκλοφορίας που ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου ισχύει από τις 3 μμ έως τις 6 πμ. Η χώρα των 30 περίπου εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει 4.033 κρούσματα με 52 θανάτους. Έχει προχωρήσει σε αναστολή των διεθνών πτήσεων και του προσκυνήματος Ούμρα που μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο ενώ έκλεισε τους περισσότερους δημόσιους χώρους.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σαουδική Αραβία, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network