Κορονοϊός: Σε καραντίνα η κυβέρνηση της Β.Μακεδονίας

Κορονοϊός: Σε καραντίνα η κυβέρνηση της Β.Μακεδονίας
Απολύμανση οχήματος στην πόλη Δίβρη της Βόρειας Μακεδονίας AP Photo/Boris Grdanoski

Ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης και τρεις συνεργάτες του θα εκτελούν από το σπίτι τα καθήκοντά τους, γιατί είχαν έρθει σ' επαφή με ασθενή από κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο εκ των αντιπροέδρων αυτής και δύο υπουργοί τέθηκαν σε υποχρεωτική κατ’ οίκον απομόνωση 14 ημερών, καθώς ήρθαν σε επαφή με τον δήμαρχο του Κουμάνοβο, ο οποίος διαγνώστηκε εκ των υστέρων ότι είναι φορέας του κορονοϊού.

Ο Όλιβερ Σπάσοφσκι, ο αντιπρόεδρος Μπούγιαρ Οσμάνι, ο υπουργός Υγείας Βένκο Φιλίπτσε και ο υπουργός Παιδείας ‘Αρμπερ Αντέμι είχαν μεταβεί στην πόλη των 70.000 κατοίκων για να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τον δήμαρχο Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι αναφορικά με τον συντονισμό των δράσεων για την αντιμετώπιση της νόσου, καθώς είναι η μεγαλύτερη εστία διασποράς ως τώρα στη χώρα.

Πλέον και οι τέσσερις θα εκτελούν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως.

Αντίστοιχα την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μπει σε καραντίνα οι αρχηγοί των δύο ισχυρότερων κομμάτων της Βόρειας Μακεδονίας, ο αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, εξαιτίας της επαφής με δημοσιογράφο που νόσησε.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ανακοίνωσε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για άλλες 30 ημέρες. Ειδικότερα ανέφερε ότι η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η επιδημία και να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και των πολιτών της χώρας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα