Κορονοϊός: Σοκ στη Βραζιλία - Παρατούν πτώματα δίπλα σε κρεβάτια με ασθενείς

Κορονοϊός: Σοκ στη Βραζιλία - Παρατούν πτώματα δίπλα σε κρεβάτια με ασθενείς

Σσοκαριστικό video που δημοσιοποίησε εργαζόμενη σε νοσοκομείο της Βραζιλίας δείχνει παρατημένα ανθρώπινα πτώματα δίπλα σε κρεβάτια ασθενών που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό.

Την ώρα που στην Βραζιλία αρχίζει να χάνεται ο έλεγχος της κατάστασης, με τον πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρο να απομακρύνει από τη θέση του τον υπουργό Υγείας Λουίζ Ενρίκε Μαντέτα επειδή ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα στη μάχη κατά του κορονοϊού, ένα video που κάνει το γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγες ώρες, σοκάρει.

Αυτό το έδωσε στη δημοσιότητα η "Daily Mail" και το τράβηξε εργαζόμενη στο νοσοκομείο "Loao Lucio Emergency Hospital" του Μανάους, με τις εικόνες να είναι σκληρές και να δείχνουν τη χαωτική κατάσταση που επικρατεί, με ανθρώπινα πτώματα να βρίσκονται σε κρεβάτια λίγο πιο δίπλα από κρεβάτια ασθενών που είναι διασωληνωμένοι και δίνουν μάχη για να παραμείνουν στη ζωή.

Κατάσταση εγκατάλειψης, παρακμής και σήψης, με την αγγλική εφημερίδα να αναφέρει πως συνολικά υπήρχαν 14 πτώματα μέσα στο νοσοκομείο δίπλα σε ασθενείς και το υπουργείο Υγείας της χώρας να αναφέρει -ως υπερασπιστική γραμμή- πως τα θύματα πέθαναν μεταξύ της νύχτας της 15ης Απριλίου και του πρωινού της 16ης Απριλίου.

Προσέθεσαν μάλιστα οι άνθρωποι του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας πως έχουν ήδη απομακρυνθεί από το νοσοκομείο τα 5 πτώματα, με τα υπόλοιπα 9 να παραμένουν ωστόσο εκεί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μέχρι να έρθουν κάποια μέλη της οικογένειάς τους για την ταυτοποιηση.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν αφήσει τη θέση του Υπουργού Υγείας μετά από εντολή του προέδρου της χώρας, Μπολσονάρο, ο Μαντέτα έκανε λόγο για αγνωμοσύνη προς το πρόσωπό του και προειδοποίησε για το σοβαρό ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος υγείας της Βραζιλίας.

"Όταν βλέπουμε το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ, όταν βλέπουμε την Νέα Υόρκη να καταρρέει, το Σικάγο να καταρρέει, σκεφτόμαστε την Βραζιλία μας και τον πληθυσμό μας και λέμε: Αγία Ντούλτσε, βοήθησέ μας", είπε μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, η Βραζιλία μετράει μέχρι στιγμής 1.952 θανάτους από τον φονικό κορονοϊό, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα της Νοτίου Αμερικής να είναι πλέον 30.891. 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Βραζιλία
SHARE: