Κορονοϊός: Στους 465 οι νεκροί στη Βρετανία

Κορονοϊός: Στους 465 οι νεκροί στη Βρετανία
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον AP

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη Βρετανία ανέρχεται στα 465. Άλλοι 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία.

Άλλοι 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία του Covid-19 στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 465, μετέδωσαν απόψε πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μια ανακοίνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σε λίγες μέρες θα διατεθούν σε πολίτες τα τεστ για τον κορονοϊό

Χιλιάδες τεστ για κορονοϊό, που θα γίνονται στο σπίτι, θα διατεθούν εντός των επομένων ημερών απο την Amazon σε άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα και θα πωλούνται σε κεντρικούς δρόμους του Ηνωμένου Βασιλέιου σύμφωνα με τις υγιεονομικές αρχές της Βρετανίας.

Η καθηγήτρια Sharon Peacock, διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμώξεων, δήλωσε στους βουλευτές της επιτροπής επιστήμης και τεχνολογίας ότι η διάθεση θα είναι εφικτή μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αγόρασε 3,5 εκατομμύρια τεστ. Μοιάζουν με τεστ εγκυμοσύνης και το μόνο που χρειάζεται είναι μια σταγόνα αίμα απο το δάχτυλο. Το αίμα αναλύεται στη συσκευή και μέσα σε 15 λεπτά γίνεται γνωστο το αποτέλεσμα.

Το τεστ θα ελεγχθεί από το πανεπιστημιο της Οξφόρδης μέσα στην εβδομάδα και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο στους εργαζομένους στο χώρο της υγείας και το ευρύ κοινό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version