Κορονοϊός: Τα νοσοκομεία της Ινδίας εκπέμπουν SOS

Κορονοϊός: Τα νοσοκομεία της Ινδίας εκπέμπουν SOS
Η πανδημία του κορονοϊού "σαρώνει" την Ινδία. glomex

Δεκάδες Ινδοί πεθαίνουν από έλλειψη οξυγόνου στις εισόδους των νοσοκομείων. Δέσμευση από ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση για αποστολή βοήθειας.

Δε σταματούν να εκπέμπουν SOS τα νοσοκομεία της Ινδίας λόγω μεγάλης έλλειψης οξυγόνου. Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, η κυβέρνηση ανέφερε ρεκόρ αριθμού νέων κρουσμάτων – πάνω από 350.000 – καθώς η πανδημία της COVID-19 εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ασθενείς μεταφέρονται στα νοσοκομεία από απελπισμένους συγγενείς, αλλά πολλοί από αυτούς ειναι αδύνατον να εισαχθούν. Μερικοί πεθαίνουν ακόμη και στην εισοδο επί τόπου.

Η ινδική κυβέρνηση έχει οργανώσει την αποστολή οξυγόνου στο Νέο Δελχί με δεξαμενές μέσω τρένου. Έχει ζητήσει από τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται αλλά αυτό είναι περισσότερο μια ελπίδα παρά ένα αίτημα.

Tα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, σπεύδουν προς βοήθεια.

Αν και η Ινδία τα κατάφερε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, η προετοιμασία της ήταν κακή για το δεύτερο κύμα. Μόνο άμεσες παραδόσεις οξυγόνου και εμβολίων μπορούν να βοηθήσουν στον τερματισμό του εφιάλτη.

Σύμφωνα με το euronews, η Ινδία θα παραλάβει μια πρώτη παρτίδα δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για τον κορονοϊό το Σάββατο 1η Μαΐου, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), ο Κιρίλ Ντμιτρίεφ.

Η χώρα των 1,3 δισεκ. ψυχών παραμένει βυθισμένη στο χάος έσπασε για άλλη μια ημέρα το παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, καταγράφοντας 352.991 μολύνσεις, και κατέγραψε νέο εθνικό ρεκόρ 2.812 θανάτων. Η χώρα θρηνεί τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, με πάνω από 192.000 νεκρούς. Στην πρωτεύουσα επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη.

Την ιδια ώρα εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα για την «ινδική» μετάλλαξητου SARS-CoV-2. Ο ΠΟΥ σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμη εάν «η αυξημένη θνητότητα» οφείλεται στο ότι η ινδική παραλλαγή προκαλεί «σοβαρότερη» μορφή του ιού, στην «εξάντληση των δυνατοτήτων του συστήματος υγείας» εξαιτίας της ταχείας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, ή «και στα δύο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα