Κορονοϊός: To Facebook στο πλευρό του ΠΟΥ στη μάχη κατά των fake news

Κορονοϊός: To Facebook στο πλευρό του ΠΟΥ στη μάχη κατά των fake news
PIXABAY.COM

To facebook γνωστοποίησε ότι θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για το κορονοϊό.

To Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα προσφέρει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δωρεάν διαφημίσεις στην πλατφόρμα του στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης των ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον νέο κορονοϊό, δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

"Προσφέρουμε στον ΠΟΥ όσες δωρεάν διαφημίσεις χρειάζεται", ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο Facebook. Οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες για τον νέο κορονοϊο στο Facebook θα κατευθύνονται είτε στον ιστότοπο του ΠΟΥ είτε σε αυτό των τοπικών τους υγειονομικών αρχών όπου θα μπορούν να ενημερωθούν για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, εξήγησε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Εξάλλου ο Ζάκερμπεργκ δεσμεύθηκε ότι το Facebook θα αποσύρει ψευδείς ισχυρισμούς και θεωρίες συνωμοσίας από τον ιστότοπο, στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση σχετικά με την επιδημία covid-19. Το Facebook θα συνεργαστεί με ειδικούς σε θέματα υγείας από όλο τον κόσμο και θα στηρίξει αλλά και θα προσφέρει "δωρεάν διαφημίσεις" σε άλλους υγειονομικούς οργανισμούς. Τον Φεβρουάριο ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης είχε ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις προϊόντων που υπόσχονται ότι θεραπεύουν ή προστατεύουν από τον νέο κορονοϊό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Facebook
SHARE: