Κορονοϊός: Το ορόσημο των 150.000 κρουσμάτων πέρασε το Ιράν

Κορονοϊός: Το ορόσημο των 150.000 κρουσμάτων πέρασε το Ιράν
Το ορόσημο των 150.000 κρουσμάτων πέρασε η χώρα AP

Η κυβέρνηση έχει σε μεγάλο βαθμό άρει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για τον κορονοϊό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το ορόσημο των 150.000 πέρασε σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ιράν την ώρα που η χώρα αγωνίζεται να θέσει υπό έλεγχο την πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση έχει σε μεγάλο βαθμό άρει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για τον κορονοϊό, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα Φεβρουαρίου. Αλλά το υπουργείο Υγείας έχει προειδοποιήσει για μια πιθανή αναζωπύρωση της επιδημίας σε αρκετές επαρχίες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Κιανούς Τζαχανπούρ είπε ότι 2.516 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 151.466. Σύμφωνα με τον Τζαχανπούρ, από covid-19 πέθαναν 63 άνθρωποι την ίδια περίοδο, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 7.797. Τα κρούσματα αυξάνονται στο Ιράν, μετά την πτώση που είχαν καταγράψει για περίπου δύο μήνες, από τις 2 Μαϊου.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει επιβάλει εκ νέου lockdown μόνο στην επαρχία Κουζεστάν στο νοτιοδυτικό σύνορο του Ιράν με το Ιράκ. Ειδικοί τόσο από το Ιράν όσο και από το εξωτερικό έχουν εκφράσει ανησυχία σχετικά με τον επίσημο απολογισμό θυμάτων και κρουσμάτων λέγοντας ότι πιθανόν να είναι πολύ υψηλότερος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα