Κορονοϊός: Τους 235 έφτασαν οι θάνατοι στην Ελβετία

Κορονοϊός: Τους 235 έφτασαν οι θάνατοι στην Ελβετία
Έλεγχος στο ελβετικά σύνορα AP

Τους 235 έφτασαν οι θάνατοι, αλλά αξιωματούχος δηλώνει ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει επαληθευθεί το χειρότερο σενάριο. Τα κρούσματα ανέρχονατι σε 13.213.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελβετία έφθασε τους 235 ενώ το σύνολο των κρουσμάτων είναι 13.213, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το υπουργείο Υγείας, αν και αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι χειρότεροι φόβοι τους δεν έχουν μέχρι σήμερα επαληθευθεί.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από τους 197 χθες, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων να αυξάνεται από τις 12.161. Η χώρα των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων αναπτύσσει στρατιωτικές ιατρικές μονάδες στα νοσοκομεία για να βοηθήσουν σε περιοχές όπως το Τιτσίνο, που συνορεύει με την Ιταλία, η οποία δοκιμάζεται σκληρά από την επιδημία, και έχει αρχίσει να αντλεί από τα στρατηγικά αποθέματά της σε φάρμακα προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Οι πολίτες έχουν κληθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ έχουν απαγορευθεί οι συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων. Παρ΄όλ’ αυτά, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπάρχει επιπλέον δυνατότητα σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και πως, αν και υπάρχει αυξημένη ζήτηση για πόρους όπως ισχυρά παυσίπονα, το ιατρικό σύστημα αντέχει.

«Οι προβλέψεις για το χειρότερο σενάριο που είχαν γίνει πριν από εβδομάδες δεν έχουν επαληθευθεί», δήλωσε ο Ντάνιελ Κοχ, επικεφαλής της διεύθυνσης μεταδοτικών ασθενειών του υπουργείου Υγείας. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη, ο Κοχ είπε πως αυτή τη στιγμή 280 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Η χώρα διαθέτει περισσότερες από 1.000 συσκευές αναπνευστικής υποστήριξης, περιλαμβανομένων εκείνων που έχουν αναπτυχθεί από τον ελβετικό στρατό σε ιατρικές εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί επί τούτου προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενο κατακλυσμό από ασθενείς.

«Είναι 280 άνθρωποι που αγωνίζονται για τη ζωή τους», δήλωσε ο Κοχ. Ωστόσο «καμία ΜΕΘ δεν είναι γεμάτη. Όλες εξακολουθούν να έχουν δυνατότητα. Μπορούμε να διασωληνώσουμε περισσότερους ανθρώπους, αλλά ελπίζουμε ότι ο πληθυσμός θα παραμείνει πειθαρχημένος. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αποτρέψουμε μια κατάσταση όπου πολύ περισσότεροι ασθενείς θα χρειαστεί να διασωληνηθούν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα