Κορονοϊός – Τζόνσον: “Χρειαζόμαστε περισσότερες αναπνευστικές συσκευές”

Κορονοϊός – Τζόνσον: “Χρειαζόμαστε περισσότερες αναπνευστικές συσκευές”
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε προεκλογική εκδήλωση AP

"Νομίζουμε ότι επί του παρόντος έχουμε καλά αποθέματα, αλλά πρέπει να αποκτήσουμε πολύ περισσότερα", δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η Βρετανία χρειάζεται “πολύ περισσότερες” αναπνευστικές συσκευές για να υποστηρίξει τους ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

“Νομίζουμε ότι επί του παρόντος έχουμε καλά αποθέματα, αλλά πρέπει να αποκτήσουμε πολύ περισσότερα”, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Γι ‘αυτό το λόγο γίνεται μια τεράστια εθνική προσπάθεια να εξοπλιστούμε όχι μόνο με αναπνευστικές συσκευές αλλά και με όλα τα διαγνωστικά τεστ, τα αντιδραστήρια, όλα όσα χρειαζόμαστε για να καταπολεμήσουμε αυτή την ασθένεια”.

Περίπου το 12% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας για ενήλικες στα νοσοκομεία της Αγγλίας καταλαμβάνουν ασθενείς με τον ιό Covid-19, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, δήλωσε η αναπληρώτρια Αρχίατρος της Αγγλίας Τζένι Χάρις.

“Στην Αγγλία, μόνο το 12% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας για ενήλικες καταλαμβάνουν επί του παρόντος ασθενείς με κορονοϊό. Αυτό θα αλλάξει δραματικά καθώς θα εξελίσσεται αυτή η επιδημία”, είπε η Χάρις στη συνέντευξη Τύπου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα