Κορονοϊός – Βραζιλία: Το Twitter αφαίρεσε δύο αναρτήσεις του Μπολσονάρου

Κορονοϊός – Βραζιλία: Το Twitter αφαίρεσε δύο αναρτήσεις του Μπολσονάρου
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου AP Photo/Beto Barata

Στην αφαίρεση αναρτήσεων από τον επίσημο λογαριασμό του προέδρου της Βραζιλίας, μέσω των οποίων αποδοκίμαζε τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού, προχώρησε το Twitter.

Το Twitter αφαίρεσε την Κυριακή (29/3) δύο αναρτήσεις από τον επίσημο λογαριασμό του προέδρου της Βραζιλίας -περιείχαν βίντεο στα οποία ο Ζαΐχ Μπολσονάρου στηλίτευε για ακόμη μια φορά τα μέτρα περιορισμού της κίνησης των πολιτών για τον κορονοϊό, που εφαρμόζονται από πολιτειακές αρχές για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού– εξηγώντας πως το περιεχόμενό τους “παραβίασε τους όρους και τις προϋποθέσεις” χρήσης της υπηρεσίας.

Στο λογαριασμό του αρχηγού του κράτους της Βραζιλίας είχαν δημοσιοποιηθεί νωρίτερα τρία videos στα οποία εικονίζεται να συναντάται με κόσμο στους δρόμους στην πρωτεύουσα Μπραζίλια και να επιμένει να αμφισβητεί τις συστάσεις της ίδιας της κυβέρνησής του και τα μέτρα που λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο για να αποτραπεί η συνέχιση της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19 στη χώρα.

Ο χαρακτηριστικός διάλογος του Μπολσονάρου με πλανόδιο πωλητή

Στο ένα από τα videos που αφαιρέθηκε, ο Μπολσονάρου σταματάει για να συζητήσει με πλανόδιο πωλητή που έχει στον πάγκο του σουβλάκια. “Αυτό που διαπιστώνω συζητώντας με τον κόσμο είναι πως θέλει να δουλέψει. Αυτό που λέω από την αρχή είναι ας προσέχουμε, οι μεγαλύτεροι από 65 ετών ας μείνουν σπίτι”, λέει ο ακροδεξιός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον πωλητή.

“Έχουμε ανάγκη να δουλέψουμε”, του απαντά ο πλανόδιος. “Οι άνθρωποι πεθαίνουν, αλλά αυτό το αποφασίζει ο Θεός. Δεν μπορούμε να κάτσουμε άπρακτοι, φοβόμαστε, αν δεν πεθάνουμε από την αρρώστια, θα πεθάνουμε από την πείνα”, προσθέτει.

Κάτω από τις δύο αναρτήσεις -το περιεχόμενο των οποίων διαγράφτηκε- οι διαχειριστές του ιστοτόπου εξηγούν ότι “πρόσφατα το Twitter μετέβαλε τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας του” και ενημέρωσε τους χρήστες του για τις αλλαγές αυτές, που προβλέπουν ότι θα αφαιρείται περιεχόμενο που αντίκειται προς τις συστάσεις ειδικών και γιατρών και “θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας COVID-19”.

Λιγότερες από 24 ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Λουίζ Ενρίκε Μαντέτα υπογράμμιζε μάλιστα τη σημασία του περιορισμού των κινήσεων των πολιτών για να καταπολεμηθεί η πανδημία του κορονοϊού, που έχει ήδη μολύνει 4.256 ανθρώπους, εκ των οποίων έχουν υποκύψει 136, κατά νεότερα δεδομένα που δημοσιοποίησαν οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Από την πλευρά του βέβαια ο Βραζιλιάνος πρόεδρος εξακολουθεί να αμφισβητεί ακόμη και τους απολογισμούς κρουσμάτων και θανάτων που ανακοινώνονται από τις υγειονομικές αρχές της χώρας του, κατηγορώντας κυβερνήτες πως υπερβάλλουν για να καρπωθούν πολιτικά οφέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περασμένο Σάββατο, ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βραζιλίας απαγόρευσε στην κυβέρνηση του Μπολσονάρου να διαδίδει μηνύματα που εναντιώνονται στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχουν ληφθεί σε τοπικό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα