Κορονοϊός – Βρετανία: Σε μερικούς μήνες τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών

Κορονοϊός – Βρετανία: Σε μερικούς μήνες τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών
Ο υπουργός Υγείας της Αγγλίας, Ματ Χάνκοκ Stefan Rousseau/Pool Photo via AP

Σε μερικούς μήνες προσδοκούν στη Βρετανία ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα από τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων που θα μπορούσαν να θεραπεύσουν τη νόσο του κορονοϊού.

Μερικούς μήνες φαίνεται ότι απέχουν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για πιθανά φάρμακα που θα μπορούσαν να θεραπεύσουν τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής αρχίατρος της Μεγάλης Βρετανίας, Τζόναθαν Βαν-Ταμ.

Ο Βαν-Ταμ είπε ότι η Βρετανία θέλει να προχωρήσει σε νέα φάρμακα στον επόμενο γύρο των κλινικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων που έχουν παρασκευαστεί για άλλες ασθένειες αλλά ίσως “μπορούν να παίξουν κάποιον ρόλο”. Ξέρω ότι θα τεθεί η ερώτηση για το πότε θα έχουμε κάποια αποτελέσματα από αυτές τις κλινικές μελέτες και η ευθεία απάντησή μου προς εσάς είναι: Δεν ξέρω. Πιστεύω, σε μερικούς μήνες”, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ από την πλευρά του τόνισε ότι μέχρι να βρεθούν αποτελεσματικές θεραπείες για τον Covid-19, η μόνη προστασία για τους ανθρώπους είναι να μείνουν στο σπίτι. Υπενθύμισε δε, ότι μέχρι στιγμής οι κλινικές μελέτες επικεντρώνονται σε προϋπάρχοντα αντιικά και στεροειδή: “Χρειαζόμαστε περισσότερους ασθενείς να συμμετάσχουν εθελοντικά στις δοκιμές επειδή όσο μεγαλύτερες είναι οι δοκιμές, τόσο καλύτερα θα είναι τα δεδομένα και τόσο γρηγορότερα θα βρούμε θεραπείες”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version