Κρατούμενοι σε φυλακές του Ισημερινού φτιάχνουν φέρετρα για τα θύματα του κορονοϊού

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας, οι κρατούμενοι κατασκευάζουν φέρετρα για τα θύματα του κορονοϊού στον Ισημερινό. (AP Photo/Luis Perez)
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας, οι κρατούμενοι κατασκευάζουν φέρετρα για τα θύματα του κορονοϊού στον Ισημερινό. AP

Ραγδαία η εξάπλωση του κορονοϊου στον Ισημερινο, με την κυβέρνηση να "επιστρατεύει" φυλακισμένους, για να κατασκευάσουν φέρετρα.

Περίπου 100 κρατούμενοι σε έξι φυλακές του Ισημερινού άρχισαν να κατασκευάζουν φέρετρα για τα θύματα του κορονοϊού, ανακοίνωσαν την Παρασκευή (10/4) οι αρχές των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας.

Τα φέρετρα αυτά προορίζονται κυρίως για την περιοχή Γουάγιας και την πρωτεύουσά της Γουαγιακίλ, που έχουν πληγεί σοβαρά από την επιδημία της Covid-19 στη χώρα. Αυτά κατασκευάζονται από ξύλο που προέρχεται από παράνομη υλοτομία και έχει κατασχεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος, από το οποίο αναμένεται να προέλθουν περίπου 734 κμ ξυλείας.

ADVERTISING

Περίπου 30 φέρετρα έχουν ήδη κατασκευαστεί στην φυλακή Αμπάτο στις Άνδεις για να σταλούν στην επαρχία Γουάγιας, όπου έχει καταγραφεί το 68% των κρουσμάτων και περισσότεροι από τους μισούς θανάτους από τον νέο κορονοϊό στη χώρα.

Ο Ισημερινός έχει καταγράψει 4.965 κρούσματα της Covid-19 και 272 θανάτους από τότε που άρχισε η επιδημία.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network