Κρεμλίνο: Ανησυχία για το ρήγμα στις σχέσεις Ρωσικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ AP

"Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ανησυχία την εξέλιξη των σχέσων μεταξύ Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Οικουμενικού Πατριαρχείου", δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο εκφράζει την ανησυχία του για το ρήγμα στις σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ευελπιστεί ότι τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα ληφθούν υπ' όψιν, χωρίς ωστόσο να διασαφηνίζει ποια είναι αυτά τα συμφέροντα.

"Eίναι βέβαια φυσικό να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ανησυχία το πώς εξελίσσονται οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτό μας ανησυχεί" δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα ο ίδιος συνεχίζοντας τις δηλώσεις του είπε: " Ελπίζουμε ότι παρόλα αυτά η σοφία θα θριαμβεύσει, όμως την ίδια στιγμή ελπίζουμε ότι όλα τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα ληφθούν υπ όψιν".

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν διευκρίνισε τι είχε υπ' όψιν όταν μιλούσε για τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά είπε: "Όσον αφορά στα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η ίδια η Εκκλησία πρέπει να δώσει διευκρινίσεις. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις εκκλησιαστικές υποθέσεις" διευκρίνισε ο Πεσκόφ, Ωστόσο παρατήρησε ότι εφόσον η ορθοδοξία " είναι μια από τις βασικές θρησκείες στην Ρωσία , τότε είναι φυσικό εμείς να μην αδιαφορούμε για το πώς εξελίσσονται οι σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις άλλες εκκλησίες".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Σχίσμα": Η Εκκλησία της Ρωσίας αποκόπτεται από το Πατριαρχείο

Οργή Ρωσικής Εκκλησίας κατά Πατριαρχείου: Θα απαντήσουμε σθεναρά και με τον ίδιο τρόπο

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει την Αυτοκεφαλία της ουκρανικής Εκκλησίας

SHARE:

24Media Network