Κρεμλίνο: Απογοητευτική η ζήτηση για τα εμβόλια στη Ρωσία

Κρεμλίνο: Απογοητευτική η ζήτηση για τα εμβόλια στη Ρωσία
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ρώσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού shutterstock

Η Ρωσία χορηγεί τρία εμβόλια κατά του κορονοϊού στους πολίτες της, ωστόσο η μέχρι τώρα ζήτηση είναι αρκετά μικρή στη χώρα.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Πέμπτη (15/4) ότι η ζήτηση για εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στη Ρωσία παραμένει απογοητευτική, ωστόσο αυξάνεται σταδιακά.

Η Ρωσία χορηγεί τρία εμβόλια κατά του κορονοϊού με γνωστότερο το Sputnik V.

Η Μόσχα έχει δώσει επίσης έγκριση για δύο άλλα εμβόλια, τα EpiVacCorona και CoviVac.

“Πράγματι, η ζήτηση είναι μικρή, αλλά θα αυξηθεί. Αυξάνεται σταδιακά”, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σήμερα στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για τις πιθανές αιτίες του φαινομένου, ο ίδιος απάντησε ότι η ερώτηση αυτή θα πρέπει να απευθυνεί στους ειδικούς της υγείας.

“Το Κρεμλίνο δεν μπορεί να αναλύσει αυτούς τους λόγους, είναι μάλλον ζήτημα των γιατρών, εκείνων που αναλύουν την συνολική ζήτηση για εμβολιασμούς … και (ζήτημα) της στάσης του πληθυσμού γενικώς ως προς τους εμβολιασμούς”, σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε ότι πάνω από 820.000 κάτοικοι της πόλης αυτής των περίπου 13 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα