Κριμαία: Οι ουκρανικές υπηρεσίες πίσω από το χτύπημα στην γέφυρα

Κριμαία: Οι ουκρανικές υπηρεσίες πίσω από το χτύπημα στην γέφυρα
H Γέφυρα της Κριμαίας μετά την επίθεση την 17/7/23 AP

Πηγή της SBU δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η ουκρανική υπηρεσία βρίσκεται πίσω από το χτύπημα στην γέφυρα της Κριμαίας

Οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και οι ναυτικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας που πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή «ναυτικών drones», δήλωσε πηγή των ειδικών ουκρανικών υπηρεσιών (SBU).

«Η σημερινή επίθεση κατά της γέφυρας της Κριμαίας είναι ειδική επιχείρηση της SBU και του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε η πηγή στο AFP διευκρινίζοντας ότι «η γέφυρα δέχθηκε επίθεση με την συνδρομή ναυτικών drones».

H δήλωση αυτή έρχεται να ανατρέψει δηλώσεις Ουκρανών αξιωματούχων που νωρίτερα έκαναν λόγο για “προβοκάτσια” της Ρωσίας.

«Τέτοιες προβοκάτσιες, που οι αρχές κατοχής της Κριμαίας ανακοινώνουν αμέσως, πολύ μεγαλόφωνα, είναι συνηθισμένος τρόπος των αρχών κατοχής της Κριμαίας και της επιτιθέμενης χώρας για να επιλύονται προβλήματα», δήλωνε η Νατάλια Χουμένιουκ, εκπρόσωπος της διοίκησης νότιας περιφέρειας των ένοπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στο ουκρανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rada.

H εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, είχε κάνει λόγο για επίθεση από το “καθεστώς του Κιέβου”.

“Η επίθεση στην Γέφυρα της Κριμαίας πραγματοποιήθηκε από το καθεστώς του Κιέβου. Πρόκειται για ένα τρομοκρατικό καθεστώς και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας διεθνούς εγκληματικής ομάδας. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από Ουκρανούς αξιωματούχουε με την συμμετοχή αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών. ΗΠΑ και Βρετανία είνια επικεφαλής σε μία τρομοκρατική κρατική δομή”, ανέφερε η Ζαχάροβα σύμφωνα με τον Guardian.

H πληροφορία ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται ουκρανικές υπηρεσίες και το ναυτικό της χώρας μεταδόθηκε νωρίτερα και από ουκρανικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα