Κυκλώνας Μάικλ: Βίντεο-αποκάλυψη – Βούλιαξε το Panama City της Φλόριντα

Κυκλώνας Μάικλ: Βίντεο-αποκάλυψη – Βούλιαξε το Panama City της Φλόριντα

Εικόνες αποκάλυψης στο Mexico Beach που αποτελεί προάστιο της πόλης Panama City στη Φλόριντα απ' όπου πέρασε ο κυκλώνας Μαικλ.

Τη Φλόριντα των ΗΠΑ σαρώνει ο κυκλώνας Michael προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

Οι πρώτες εικόνες που έρχονται από τα αμερικανικά media είναι ενδεικτικές. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Josh Benson του WFLA NEWS.

Χάος στο Mexico Beach:

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, ο κυκλώνας έφτασε στη Φλόριντα γύρω στις 20.30 ώρα Ελλάδας, κοντά στο Mexico Beach, στον Κόλπο του Μεξικού και ενισχύεται. Έχει μάλιστα αναβαθμιστεί στην κατηγορία 5, καθώς συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 250χλμ/ώρα, ενώ “σηκώνει” κύματα άνω των τεσσάρων μέτρων.

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ανέφερε ότι περίπου 4.000 άνθρωποι βρίσκονται στα καταφύγια. Ο στρατός βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να συνδράμει όπου χρειαστεί. Η εντολή του κυβερνήτη της Φλόριντα για εκκένωση των περιοχών είναι ρητή, ενώ δόθηκε οδηγία να μην κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους.

Το σχέδιο εκκένωσης που εφαρμόζεται αφορά 500.000 ανθρώπους σε 22 συνολικά κομητείες. Συνολικά εκτιμάται ότι θα επηρεαστούν 3,8 εκατ. κάτοικοι, ενώ οι προειδοποιήσεις που έχουν εκδοθεί αφορούν συνολικά πληθυσμό 15,9 εκατ, κατοίκων σε διάφορες πολιτείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα