Κύμα καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη

Κύμα καύσωνα στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη
Κύμα καύσωνα στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη AP

Η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη όταν οι πολίτες οφείλουν να τηρούν και τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊο, όπως το να φορούν μάσκες

Κύμα καύσωνα σαρώνει αρκετές περιοχές της Ευρώπης με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς κελσίου, σύμφωνα με το euronews.

Στην Κόρντομπα της Νότιας Ισπανίας οι νότιοι άνεμοι που προέρχονται από την Αφρική δημιουργούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη όταν οφείλουν να τηρούνται και τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊο, όπως το να φορούν μάσκες οι πολίτες.

Ο καύσωμας δεν αναμένεται να κρατήσει για μεγαλο χρονικό διάστημα αλλά παρατηρείται και σε χώρες του Βορρά, όπως οι Σκανδιναβικές. Στην Σουηδία καταγράφονται θερμοκρασίες ρεκόρ και στέλνουν τον κόσμο μαζικά στις παραλίες. Τηρούνται όμως σε αυτές οι αποστάσεις ασφαλείας. Καλός ο καιρος και στο Βέλγιο, τη Γαλλία, ακόμα και στην Βρετανία των πολλών και συχνών βροχοπτώσεων.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, ασυνήθιστες για Ιούνιο μήνα, σε συνδυασμό με την δύσκολη περίοδο του lockdown, οδηγεί πολύ κόσμο στο να προγραμματίζει νωρίτερα φέτος τις θερινές του διακοπές. Ακόμα και έτσι βέβαια ο κορονοϊός παραμονεύει.

Φαίνεται ότι η ηλιοφάνεια ή η ζέστη εν τέλει δεν παίζει κανέναν ουσιαστικό ρόλο στην αποτροπή εξάπλωσης της νόσου, οπότε κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μην υπάρξουν δυσάρεστες καλοκαιρινές εκπλήξεις είναι να ακολουθούνται τα μέτρα αυτοπροστασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καύσωνας, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network