Κύπρος: Ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού με 62 το τελευταίο 24ωρο

Κύπρος: Ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού με 62 το τελευταίο 24ωρο
Τεστ κορονοϊού στην Κύπρο AP

Συνεχίζεται η αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Κύπρο. Το απόγευμα της Τρίτης το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 62 νέες μολύνσεις. Η δήλωση του Υπουργού Υγείας.

Ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας του κορονοϊού στην Κύπρο, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 62 νέα κρούσματα.

Τα περιστατικά προέρχονται από σύνολο 3.645 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 2.109.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται δύο άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2. Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς. Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται σε θάλαμο τρεις ασθενείς COVID-19.

Δήλωση του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για την αύξηση των κρουσμάτων

Μόλις έχω ενημερωθεί για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ των τελευταίων 24 ωρών και επιθυμώ να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για την άκρως ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα για την ανοδική τάση που παρατηρείται.

Η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας τα τελευταία 24ωρα, μας υποχρέωσε να επεκτείνουμε τα περιοριστικά μέτρα, και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωσή τους, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, εξέλιξη την οποία απευχόμαστε.

Απευθύνω και πάλιν θερμή έκκληση στους πολίτες και ζητώ τη συνεργασία τους, ώστε η κατάσταση να παραμείνει σε διαχειρίσιμα επίπεδα και να αποτρέψουμε τη δημιουργία μη αναστρέψιμων συνθηκών, που θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία συμπολιτών μας.

Έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συγκάλεσα εκτάκτως την Συμβουλευτική Επιστημονική Ομάδα για αύριο στις 10.30 π.μ., για ανασκόπηση των τελευταίων δεδομένων και συζήτηση τρόπων χειρισμού της κατάστασης όπως διαμορφώνεται, υπό το φως των νέων ανησυχητικών δεδομένων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα