Κύπρος: Σε δίκη για βιασμό ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος

Ιερέας της εκκλησίας (φωτογραφία αρχείου)
Ιερέας της εκκλησίας (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού και για άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας που θα συνεδριάσει στις 26 Απριλίου, παραπέμφθηκε ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος για το αδίκημα του βιασμού. Αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη με εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τον "Φιλελεύθερο", τα αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν από 1-30 Απριλίου του 2011 στον χώρο εργασίας του στη Λάρνακα, ενώ η Αστυνομία καταχώρησε την υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο τέως Μητροπολίτης παρουσιάστηκε σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, ενώ ήδη αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων. Την ίδια στιγμή, ο κληρικός κλήθηκε να παραδώσει στις Αρχές τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο τέως Μητροπολίτης, αναμένεται να κληθεί ενώπιον δικαστηρίου για ακόμη μια υπόθεση που αφορά άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας, αδίκημα το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981, χρόνο κατά τον οποίο το θύμα ήταν ανήλικη.

Η Αστυνομία προχώρησε σήμερα σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε όπως εκδικαστεί ενώπιον του στις 8 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Βιασμός, Δικαιοσύνη, Σεξουαλική παρενόχληση, Εκκλησία
SHARE:

24Media Network