Κύπρος: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την επίθεση στον ΔΙΑ – “Ρε παιδιά θα πεθάνω”

Κύπρος: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από την επίθεση στον ΔΙΑ – “Ρε παιδιά θα πεθάνω”
Εισβολή στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ Sigmalive.com

Αναζήτηση ευθυνών και υπαίτιων για την εισβολή στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ στην Κύπρο. Συλλήψεις, τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές. Το αυστηρό μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη.

Τους υπαίτιους για την επίθεση στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (18/07) στη Λευκωσία στην Κύπρο από διαδηλωτές κατά των μέτρων του κορονοϊού αναζητά η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ομάδα διαδηλωτών εισέβαλε στο συγκρότημα ΜΜΕ και προκάλεσε ζημιές μέσα και έξω από τον χώρο, σπάζοντας πράγματα και καίγοντας αυτοκίνητα, ενώ είχε προηγηθεί διαμαρτυρία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με το Philenews.com, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 9 συλλήψεις ενώ έχουν τραυματιστεί 12 αστυνομικοί.

Εισβολή στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ Sigmalive.com

Η στιγμή της επίθεσης στο ΣΙΓΜΑ την ώρα του δελτίου ειδήσεων

Την ώρα που βρισκόταν στον αέρα το δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, «Τομές στα Γεγονότα», εισέβαλαν άνανδροι στο συγκρότημα σπάζοντας και καίγοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Ενώ βρισκόταν στον αέρα ο παρουσιαστής του δελτίου και δημοσιογράφος, Νέστορας Βασιλείου, ενημερώθηκε από το κοντρόλ για την κατάσταση που επικρατούσε, από τους έντρομους συναδέλφους.

Ο παρουσιαστής περιέγραψε την κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στην Αστυνομία από τον αέρα του δελτίου, για να φτάσει στο συγκρότημα.

Εισβολή στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ Sigmalive.com

Συγκλονίζει ο φύλακας του Συγκροτήματος: “Ρε παιδιά θα πεθάνω”

Ο φύλακας του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, κ. Δημήτρης Σκούρος, περιέγραψε τη στιγμή που εισέβαλαν άγνωστοι από την πύλη του σταθμού.

“Μπήκανε, σπρώξανε τις πόρτες που ήταν ασφαλισμένες με αλυσίδες, έσπασαν τα μπετόν και μπήκαν μέσα. Το πρώτο που κτύπησαν ήταν την πύλη εδώ. Έριξαν την πρώτη φωτοβολίδα μέσα, πήρε φωτιά η Πύλη. Έκλεισα τον γενικό διακόπτη για να μην προχωρήσει το κακό. Μου έκλεισαν την πόρτα από πίσω και δεν με άφηναν να βγω έξω. Τους λέω “Ρε παιδιά θα πεθάνω” και μου απάντησαν “Να πεθάνετε όλοι. Είσαστε φασίστες”. Παίρνω τον πυροσβεστήρα, σπάω το τζάμι εγώ ο ίδιος και βγαίνω από την πίσω πύλη. Ήταν όλοι με πέτρες, με τούβλα, δεν μπορείς να φανταστείς τι κρατούσαν πάνω τους. Ήταν όλοι με κουκούλες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην επίθεση στον φύλακα του Συγκροτήματος αναφέρθηκε και ο δημοσιογράφος Νέστορας Βασιλείου στην εκπομπή του, δηλώνοντας συγκλονισμένος:

“Ο κ. Δημήτρης εκεί στην πύλη, το 1974 μάζευε νεκρούς συμπολεμιστές του πάνω στα βουνά του Πενταδάκτυλου, έχει σφαίρα ο άνθρωπος πάνω στο σώμα του και κάποιοι ήρθαν να τον κλειδώσουν και να τον κάψουν ζωντανό στον χώρο εργασίας του. Το νιώθω πολύ έντονα, αυτόν τον άνθρωπο να τον κάψετε ζωντανό; Το λέω και γεμίζουν τα μάτια μου”.

Αναστασιάδης: “Κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν να καταλύσουν το κράτος, ενώ η Τουρκία εισβάλλει για 2η φορά”

«Αισθάνομαι αποτροπιασμό, αισθάνομαι συγκλονισμό για ό,τι έγινα μάρτυρας από ψες, αλλά και σήμερα με την εδώ παρουσία μου», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την επίσκεψή του στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ και πρόσθεσε πως την ώρα που εισβάλλει για δεύτερη φορά η Τουρκία στην Κύπρο με την εδώ παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν ψες να καταλύσουν το κράτος.

Όπως αναφέρει το Sigmalive.com, ο κ. Αναστασιάδης είπε πως είναι απόλυτος. «Σέβομαι την όποια ειρηνική διαμαρτυρία. Δεν θα υπάρξει ανοχή από το κράτος για τον οποιονδήποτε έχει την εντύπωση ότι μπορεί να μας ξαναφέρει στην προ του ‘74 κατάσταση. Είμαι απόλυτος και το τονίζω, και ανάλογες θα είναι οι οδηγίες μου προς την Αστυνομία, προς όλους τους αρμόδιους φορείς με τους οποίους έχω σύσκεψη αμέσως μετά από την επίσκεψη μου στο Σίγμα», είπε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τη συμπάθεια του στους αστυνομικούς, σημειώνοντας πως ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλα που ρίχνουν φωτοβολίδες και ευτυχώς που δεν τους κτύπησαν στα κεφάλια.

Συμπάθεια εξέφρασε και στο συγκρότημα ΔΙΑΣ. «Η στροφή εναντίον της ελευθερίας του Τύπου δίνει την εικόνα ότι κάποιοι έχουν παραπάνω προνόμια από όλους τους άλλους», είπε και τόνισε πως είναι δικαίωμα η ελευθερία της έκφρασης.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «όταν τα ΜΜΕ χάρη του ευρύτερου καλού, όπως και όλες οι Κυβερνήσεις του κόσμου, για να ακολουθήσουν μια πορεία διάσωσης της υγείας της ζωής της οικονομίας του τόπου, δέχονται ανάλογες επιθέσεις από αντιεξουσιαστές, αυτές δεν θα γίνουν ανεκτές. Το λέω, το επαναλαμβάνω και θα το δείτε», τόνισε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως επιθυμεί να έχει και τη συνδρομή και των ΜΜΕ και να μην ασκείται μόνο κριτική εις βάρος της Αστυνομίας. «Εκεί που πρέπει να παρέμβουν θα παρεμβαίνουν, επαναλαμβάνω, όχι στην ειρηνική έκφραση της διαφορετικής άποψης», είπε και λέγοντας ότι υπήρξαν ένα σωρό συγκεντρώσεις χωρίς τα φαινόμενα τα ψεσινά, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως δεν πρόκειται να επιτραπεί να επικρατήσει η παρανομία.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως θα συμπαρασταθούν στο συγκρότημα, διότι οι ζημιές, είναι σημαντικές. «Δεν θα δεχθούμε τη φίμωση του Τύπου, ό,τι θέλει και όπως θέλει, όσο φιλικός ή εχθρικός και αν είναι με την Κυβέρνηση. Δεν είναι έτσι που μετριέται η ελευθερία», είπε.

Παράλληλα, εξέφρασε τη συμπάθεια του στον Διευθυντή του ιδρύματος και ιδιαίτερα σε όσους έζησαν ή βίωσαν τα ψεσινά, στους δημοσιογράφους. «Θα είμαστε στο πλευρό του κάθε ΜΜΕ για να μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τις όποιες απόψεις, και θα είμαστε κάθετοι σε όσους διανοηθούν ότι μπορεί να επαναλάβουν τα ψεσινά», είπε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι κάτι πήγε λάθος χθες, ο Πρόεδρος είπε ότι «ακολουθεί σύσκεψη και θα ακούσω πώς έχουν τα γεγονότα και αν πήγε κάτι λάθος, θα διορθωθεί».

Ζημιές στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ sigmalive.com

Σε ερώτηση αν θα δώσει αυστηρές οδηγίες, ο Πρόεδρος είπε «περισσότερο από αυστηρές οδηγίες. Για να είμαι σαφής».

Κληθείς να σχολιάσει ότι οι διαμαρτυρόμενοι χθες εξαπέλυαν βρισιές και κατά του ιδίου του Προέδρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν με ενδιαφέρουν οι βρισιές, δεν θα διωχθεί κανείς είτε διότι ύβρισε είτε διότι με επέκρινε είτε διότι είναι αντίθετος με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. «Δεν είναι ο στόχος η φίμωση. Ο στόχος είναι η πάταξη των παρανόμων, των αντιεξουσιαστών που έχουν την εντύπωση ότι μπορεί οποτεδήποτε να καταλύουν το κράτος. Αυτό δεν θα γίνει ανεκτό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα