Λα Πάλμα: Νέο ποτάμι λάβας από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα - Εντυπωσιακά βίντεο

Στιγμιότυπο από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα
Στιγμιότυπο από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα DANIEL ROCA / ASSOCIATED PRESS

Το Κούμπρε Βιέχα παρουσιάζει αυξανόμενη δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει εκτίναξη λάβας σε ύψος έως 500 μέτρα, έκλυση αεριων, εκτίναξη ηφαιστειακής τέφρας, και υψηλή σεισμικότητα.

Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στη νήσο Λα Πάλμα εξακολουθεί να παρουσιάζει αυξανόμενη δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει εκτίναξη λάβας σε ύψος έως 500 μέτρα, έκλυση αεριων, εκτίναξη ηφαιστειακής τέφρας, και υψηλή σεισμικότητα. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εκλυθεί περίπου 100.000 κυβικά μέτρα λάβας.

Το φαινόμενο βρίσκεται υπό το μικροσκόπιο της ελληνικής επιστημονικής ομάδας που καταγράφει δεδομένα, αλλά και εντυπωσιακές εικόνες, και συγκροτείται από τον καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) και Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Ευθύμη Λέκκα, τον καθηγητή ηφαιστειολογίας του Ε.Κ.Π.Α. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο και τη Μαρία Μανουσάκη, MSc, στέλεχος του Ο.Α.Σ.Π.

ADVERTISING

Παράλληλος στόχος της επιστημονικής ομάδας είναι η μελέτη και αξιολόγηση της διαχείρισης του ηφαιστειακού κινδύνου μέσω των σχεδίων Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με Ισπανούς αξιωματούχους.

Δείτε παρακάτω εντυπωσιακά βίντεο από την ηφαιστειακή δραστηριότητα:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Ηφαίστειο
SHARE:

24Media Network