Λαβρόφ: Γιατί η πτήση του για Πεκίνο επέστρεψε εκτάκτως στη Μόσχα;

Λαβρόφ: Γιατί η πτήση του για Πεκίνο επέστρεψε εκτάκτως στη Μόσχα;
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ AP

Καθώς το αεροσκάφος του Σεργκέι Λαβρόφ με κατεύθυνση την Κίνα βρισκόταν πάνω από τη Σιβηρία, επέστρεψε στη ρωσική πρωτεύουσα. Τα σενάρια για την ακύρωση της επίσκεψης στο Πεκίνο.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει η επιστροφή του αεροσκάφους που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σερκέι Λαβρόφ στην Κίνα, πίσω στη Μόσχα, με τα σενάρια να συνδέουν το περιστατικό με τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το αεροσκάφος ενώ βρισκόταν πάνω από τη Σιβηρία, σχεδόν στα μισά της διαδρομής Ρωσίας – Κίνας επέστρεψε στη ρωσική πρωτεύουσα αντί να συνεχίσει για Πεκίνο όπου και ήταν ο προορισμός του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η κίνηση αυτή ίσως αφορά κάποιο τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε το αεροσκάφος, ίσως όμως έχει και προεκτάσεις σχετικές με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις σχέσεις Ρωσίας – Κίνας.

«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ήθελε πραγματικά να μεταβεί στο μεγάλο του σύμμαχο στο Πεκίνο. Αλλά κατά τη διάρκεια της πτήσης, το αεροπλάνο άλλαξε πορεία πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας. Και, αντί να φθάσει στον προορισμό του, την Κίνα, επέστρεψε στο αεροδρόμιο Βνούκοβ. Από εκεί δηλαδή όπου είχε απογειωθεί το αεροσκάφος του.» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Και ο κόσμος τώρα διερωτάται: Το Πεκίνο αρνήθηκε να δεχτεί τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών ή ο Βλαντιμίρ Πούτιν του έδωσε εντολή να επιστρέψει στη Μόσχα επειδή η κατάσταση είναι εκρηκτική;», διερωτάται η Bild.

Το δημοσίευμα παραθέτει επίσης τις τελευταίες εξελίξεις με τις χθεσινές δηλώσεις Πούτιν, ο οποίος διαμηνύει στη Δύση ότι θα συνεχίσει στην Ουκρανία “μέχρι τέλους”, καθώς και του Αερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος υποσχέθηκε στην Ουκρανία την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας: όπλα και εξοπλισμό, αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η γερμανική εφημερίδα, παραθέτοντας τις παραπάνω εξελίξεις διερωτάται: «Επίκειται λοιπόν ένα νέο επίπεδο κλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσίας; Ή το Πεκίνο δεν ήθελε να δεχτεί τον Λαβρόφ;».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα