Λαβρόφ: Μην ακούτε τις κατηγορίες του Πενταγώνου για τις αεροπορικές επιθέσεις

Λαβρόφ: Μην ακούτε τις κατηγορίες του Πενταγώνου για τις αεροπορικές επιθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προτρέπει να μην λαμβάνονται υπόψη τα σχόλια του Πενταγώνου για τις ρωσικές στρατιωτικές ενέργειες στη Συρία, ενώ ο Σύρος ΥΠΕΞ καλεί τις χώρες που μάχονται την τρομοκρατία στη Συρία να συνεργαστούν με την κυβέρνηση Άσαντ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ προέτρεψε σήμερα να μην λαμβάνονται υπόψη τα σχόλια του Πενταγώνου για τις επιχειρήσεις των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων ενάντια σε εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία.

«Όλα ειπώθηκαν από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μην ακούτε τις κατηγορίες του Πενταγώνου για τις αεροπορικές επιθέσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Νωρίτερα σήμερα, αξιωματούχοι του Πενταγώνου ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές όπου «πιθανόν δεν υπάρχουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους».

Οι χώρες που μάχονται την τρομοκρατία στη Συρία πρέπει να συνεργαστούν με την κυβέρνηση, δηλώνει ο Σύρος ΥΠΕΞ

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ δήλωσε σήμερα πως οι χώρες οι οποίες στοχοθετούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις στη Συρία πρέπει να συνεργάζονται και να συντονίζουν τις επιχειρήσεις τους με την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Εκείνοι που πραγματικά επιθυμούν να πολεμήσουν την τρομοκρατία στη Συρία χρειάζεται να συνεργαστούν και να συντονίσουν τις επιχειρήσεις τους με την κυβέρνηση της Συρίας, οι ένοπλες δυνάμεις της οποίας πολεμούν την τρομοκρατία», δήλωσε ο Μουάλεμ στη συνεδρίαση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τι πραγματικά συμβαίνει στη Συρία και ποιους χτυπούν οι Ρώσοι

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Η Μόσχα θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχέδιο ψηφίσματος κατά της τρομοκρατίας

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. 'Πόλεμος' για τους στόχους του Πούτιν. Σε δυναμική στάση αναμονής οι ΗΠΑ

SHARE:

24Media Network