Λευκορωσία: Απείλησαν πολιτικό της αντιπολίτευσης πως θα την “κόψουν σε κομμάτια”

Λευκορωσία: Απείλησαν πολιτικό της αντιπολίτευσης πως θα την “κόψουν σε κομμάτια”
Μαρία Καλέσνικοβα AP

"Με απειλούσαν ότι θα με απελάσουν ζωντανή ή σε κομμάτια", δήλωσε η Μαρία Καλέσνικοβα, ηγετικός στέλεχος της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, μετά τη βίαιη σύλληψή της.

Η Λευκορωσίδα πολιτικός της αντιπολίτευσης Μαρία Καλέσνικοβα δήλωσε ότι οι άνδρες της ασφάλειας που την συνέλαβαν της φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι και την απειλούσαν ότι θα την σκοτώσουν, όταν στις αρχές της εβδομάδας προσπάθησαν να την απελάσουν βίαια από την Λευκορωσία. Αυτό αναφέρεται σε δηλώσεις της Καλέσνικοβα τις οποίες κοινοποίησε μέσω της δικηγόρου της.

Η Μαρία Καλέσνικοβα, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, για να αποφύγει την βίαια απέλασή της έσκισε το διαβατήριό της στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στις δηλώσεις της, η Καλέσνικοβα αναφέρει: «Συγκεκριμένα μου είπαν ότι στην περίπτωση που δεν εγκαταλείψω οικειοθελώς την Λευκορωσία, θα με διώξουν ούτως ή άλλως, είτε ζωντανή είτε αφού με κάνουν κομμάτια. Με απειλούσαν ότι θα μου στερήσουν την ελευθερία τουλάχιστον για 25 χρόνια».

Η δικηγόρος της δήλωσε ότι παρέδωσε στην Ανακριτική Επιτροπή της Λευκορωσίας τις δηλώσεις της Καλέσνικοβα αιτούμενη την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των ανθρώπων της KGB της Λευκορωσίας βάσει των άρθρων περί απαγωγής ατόμου, περί παράνομης στέρησης της ελευθερίας και περί απειλών δολοφονίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Μαρία Καλέσνικοβα και ο Μαξίμ Ζνακ, μέλη του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης, έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία ότι «απηύθυναν εκκλήσεις που αποσκοπούσαν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής της Λευκορωσίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα