Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο επισκέφθηκε στη φυλακή μέλη της αντιπολίτευσης

Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο επισκέφθηκε στη φυλακή μέλη της αντιπολίτευσης
Αλεξάντρ Λουκασένκο AP

Κατά τη συνάντησή του με τα μέλη της αντιπολίτευσης, ο 66χρονος Λουκασένκο μίλησε για τις αλλαγές που προτείνει στο Σύνταγμα της Λευκορωσίας.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο πήγε σε μια φυλακή του Μινσκ το Σάββατο (10/10) για να έχει συνάντηση με κρατούμενους ηγέτες της αντιπολίτευσης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από ένα φιλοκυβερνητικό δίκτυο στο Telegram και το οποίο επικαλείται το Belta στην ιστοσελίδα του, ο Λουκασένκο και έντεκα ακόμη πρόσωπα, ντυμένοι απλά, φαίνονται να κάθονται γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι που είναι στολισμένο με λουλούδια.

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βίκτορ Μπαμπαρίκο, στον οποίο απαγορεύτηκε να θέσει υποψηφιότητα στις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές του Αυγούστου και ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση τον Ιούλιο μαζί με τον γιο του, διακρίνεται στα αριστερά του Λουκασένκο στη φωτογραφία.

Εκπρόσωπος της ομάδας του Μπαμπαρίκο, ο Γκλεμπ Γκέρμαν, είπε ότι πιστεύει ότι η φωτογραφία είναι γνήσια, αλλά ότι δεν γνωρίζει τον λόγο της συνάντησης.

“Όλοι επεξεργάζονται αυτές τις πληροφορίες τώρα”, είπε.

Όλοι όσοι βρίσκονταν γύρω από το τραπέζι εκτός από τον πρόεδρο είχαν μια κάρτα με το όνομά τους μπροστά τους. Η μόνη γυναίκα που ήταν στο τραπέζι ήταν ένα μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, η δικηγόρος Λίλια Βλάσοβα, η οποία προφυλακίστηκε στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη συνάντηση αυτή, ο 66χρονος Λουκασένκο μίλησε για τις αλλαγές που προτείνει στο Σύνταγμα της Λευκορωσίας.

“Το Σύνταγμα δεν μπορεί να γραφτεί στο δρόμο”, δήλωσε ο πρόεδρος Λουκασένκο σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα