Λευκορωσία: Η αντίπαλος του Λουκασένκο κατέφυγε στη Λιθουανία

Λευκορωσία: Η αντίπαλος του Λουκασένκο κατέφυγε στη Λιθουανία
Η υποψήφια της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία Σβετλάνα Τιχανόφσκαϊα AP

Στη Λιθουανία βρίσκεται η Σβετλάνα Τιχανόφσκαϊα, η υποψήφια της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, μετά τη νίκη Λουκασένκο στις εκλογές.

Η υποψήφια της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές στη Λευκορωσία Σβετλάνα Τιχανόφσκαϊα, η οποία αμφισβητεί την επανεκλογή του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, κατέφυγε στη Λιθουανία, ανακοίνωσε ο λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Λίνας Λινκεβίσιους.

«Έφθασε στη Λιθουανία και είναι ασφαλής», δήλωσε ο Λινκεβίσιους ενώ διαδηλώσεις κατά της νίκης του λευκορώσου προέδρου, ο οποίος εξελέγη για μια έκτη προεδρική θητεία, διαλύθηκαν από την αστυνομία για δεύτερη διαδοχική νύκτα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ομάδα της Τιχανόφσκαϊα δεν μπορούσε τη Δευτέρα (10/8), να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της αφού εκείνη έφυγε από το κτίριο της εκλογικής επιτροπής. Νωρίτερα είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους πως θεωρεί ότι εκείνη κέρδισε τις εκλογές και όχι ο Λουκασένκο. Δήλωσε ωστόσο ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για να αποφευχθούν «προκλήσεις». Σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή, έλαβε περίπου το 10% των ψήφων.

Η Λιθουανία, χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ανήκε στη Σοβιετική Ένωση. Προσφέρει συχνά καταφύγιο σε προσωπικότητες της λευκορωσικής ή της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version