Λευκορωσία: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης

Λευκορωσία: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης
Η Μαρία Κολέσνικοβα, ηγέτιδα της αντιπολίτευσης περνώντας μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Μινσκ AP

Συνελήφθη η Μαρία Κολέσνικοβα, ηγέτιδα του νέου αντιπολιτευτικού κόμματος στην Λευκορωσία. Εξετάζεται το σενάριο απαγωγής της στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Άγνωστοι συνέλαβαν σήμερα, Δευτέρα (07/09), στο κέντρο του Μινσκ την Μαρία Κολέσνικοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης, και την απομάκρυναν με ένα μίνιβαν, όπως μεταδίδει το λευκορωσικό μέσο ενημέρωσης Tut.By επικαλούμενο έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Η Μαρία Κολέσνικοβα ανακοίνωσε πρόσφατα την ίδρυση νέου κόμματος στη Λευκορωσία από κοινού με τον Βίκτορ Μπαμπαρικό, ο οποίος φυλακίστηκε στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας. Σύμμαχοι της Κολέσνικοβα δήλωσαν ότι προσπαθούν να επαληθεύσουν το δημοσίευμα αυτό.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, η αστυνομία στο Μινσκ ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες αναφορικά με την απαγωγή της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης. Στο μεταξύ, έχουν προηγηθεί καταγγελίες για βίαιες συλλήψεις πολιτών από την αστυνομία στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του προηγούμενου ένα μήνα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα