Λιθουανία: Απελαύνονται δύο Λευκορώσοι διπλωμάτες

Λιθουανία: Απελαύνονται δύο Λευκορώσοι διπλωμάτες
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας shutterstock

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας ανακοίνωσε πως απελαύνει δύο Λευκορώσους διπλωμάτες για "δραστηριότητες που είναι ασυμβίβαστες με το καθεστώς του διπλωμάτη".

Η Λιθουανία ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει δύο Λευκορώσους διπλωμάτες για “δραστηριότητες που είναι ασυμβίβαστες με το καθεστώς του διπλωμάτη”, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

“Δύο αξιωματικοί των υπηρεσιών πληροφοριών” της Λευκορωσίας “που εργάζονταν υπό το κάλυμμα του διπλωμάτη κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τη Λιθουανία. Όχι ευχαριστούμε και αντίο”, προσέθεσε ο Λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις στο Twiitter.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως εκπρόσωπος της πρεσβείας της Λευκορωσίας κλήθηκε προκειμένου να του επιδοθεί διαμαρτυρία “για τη συνεχιζόμενη καταστολή της κοινωνίας των πολιτών στη Λευκορωσία και των ανεξάρτητων ΜΜΕ”.

Ο Λαντσμπέρκγις είπε πως η απόφαση αυτή ελήφθη επίσης σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη γειτονική χώρα της Βαλτικής, τη Λετονία, το σύνολο του προσωπικού της πρεσβείας της οποίας απελάθηκε από τη Λευκορωσία.

Το Μινσκ είχε κατηγορήσει τότε τις λετονικές αρχές ότι αντικατέστησαν τη σημαία της Λευκορωσίας με εκείνην της αντιπολίτευσης στο περιθώριο της Παγκόσμιου Κυπέλου του Χόκεϊ.

Στη συνέχεια η Λετονία απέλασε τους Λευκορώσους διπλωμάτες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα