Λίβανος: Ο αμερικανικός στρατός στέλνει είδη πρώτης ανάγκης στη Βηρυτό

Λίβανος: Ο αμερικανικός στρατός στέλνει είδη πρώτης ανάγκης στη Βηρυτό
Είδη πρώτης ανάγκης φτάνουν στη Βηρυτό AP

Τρία στρατιωτικά αεροσκάφη θα μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και ιατρικά προϊόντα στον Λίβανο, σύμφωνα με πρωτοβουλία του αμερικανικού στρατού.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε την αποστολή τριών φορτίων νερού, τροφίμων και φαρμάκων στον Λίβανο, δύο ημέρες μετά τις εκρήξεις που ισοπέδωσαν συνοικίες στη Βηρυτό και άφησαν άστεγους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Ο στρατηγός Φρανκ ΜακΚένζι, επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης του αμερικανικού στρατού (Centcom), που καλύπτει το σύνολο της Μέσης Ανατολής, τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν για να τον ενημερώσει για την αποστολή της βοήθειας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του, τον διοικητή Μπιλ Έρμπαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τρία στρατιωτικά αεροσκάφη C-17, που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και ιατρικά προϊόντα, είναι έτοιμα να αναχωρήσουν, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου σε μια ανακοίνωση.

Ο στρατηγός ΜακΚένζι επισήμανε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεχίσουν αυτή τη βοήθεια στους Λιβανέζους κατά τη διάρκεια αυτής της «φρικτής τραγωδίας», σε συνεργασία με τον λιβανέζικο στρατό, την πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο και την υπηρεσία διεθνούς βοήθειας των ΗΠΑ (USAid), σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

Τουλάχιστον 137 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 5000 τραυματίστηκαν και δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι μετά τις εκρήξεις που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα