Λιβύη: Σοροί πέντε μεταναστών εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Τυνησία

Λιβύη: Σοροί πέντε μεταναστών εντοπίστηκαν κοντά στα σύνορα με την Τυνησία
Μετανάστες AP / @Petros Karadjias

Το λιβυκό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως οι νεκροί μετανάστες βρέθηκαν κατά τη διάρκεια περιπολιών σε παραμεθόριες περιοχές.

Συνολικά πέντε πτώματα μεταναστώνυπηκόων κρατών της υποσαχάριας Αφρικής εντοπίστηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή στα σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το λιβυκό υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο εξήγησε πως βρέθηκαν κατά τη διάρκεια περιπολιών σε παραμεθόριες περιοχές.

Δεκάδες μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής μεταφέρθηκαν κι αφέθηκαν στην τύχη τους στα σύνορα με τη Λιβύη από τις τυνησιακές αρχές, που τους απομάκρυναν από την πόλη Σφαξ νωρίτερα τον Ιούλιο, σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών εξ αυτών.

Οι τυνησιακές αρχές διαβεβαίωσαν πως μεταφέρθηκαν σε καταφύγια σε δύο κοινότητες, ωστόσο ΜΚΟ προειδοποιούν πως εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν στην περιοχή σε πολύ δύσκολες συνθήκες, πεινασμένοι και διψασμένοι εν μέσω καύσωνα άνευ προηγουμένου.

Ο Τυνήσιος πρόεδρος Κάις Σάγεντ σε ομιλία του τον Φεβρουάριο κατήγγειλε την παράτυπη μετανάστευση από την υποσαχάρια Αφρική, μιλώντας για προσπάθεια αλλοίωσης της δημογραφικής σύνθεσης της χώρας του. Η θέση αυτή του τυνήσιου προέδρου επικρίθηκε έντονα από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα