Λιζ Τρας: “Πολιτεύθηκα ως συντηρητική, θα κυβερνήσω ως συντηρητική”

Λιζ Τρας: “Πολιτεύθηκα ως συντηρητική, θα κυβερνήσω ως συντηρητική”
Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας AP

Με ιδιαίτερες αναφορές στον Μπόρις Τζόνσον αλλά και στο οικονομικό της πρόγραμμα, η Λιζ Τρας πραγματοποίησε την πρώτη της ομιλία ως πρόεδρος των Τόρις και πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

“Είναι τιμή μου που εκλέγομαι ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος, θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή 1922, τον πρόεδρο και συνολικά το κόμμα που οργάνωσε μία από τις μεγαλύτερες συνεντεύξεις για δουλειά στην ιστορία, είπε χαριτολογώντας η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, μετά την εκλογή της στην ηγεσία των Τόρις, ενώ ευχαρίστησε τους οικείους και τους πολιτικούς συναδέλφους της που βοήθησαν στην εκστρατεία, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον συνυποψήφιό της, υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σούνακ, κάνοντας λόγο για μία δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, που φανέρωσε “το βάθος, το εύρος και το ταλέντο που υπάρχει στο κόμμα των Συντηρητικών”.

Το μεγαλύτερο έπαινο όμως, επεφύλαξε για τον “απερχόμενο ηγέτη και φίλο της“, όπως ανέφερε, Μπόρις Τζόνσον. “Μπόρις, έκανες πραγματικότητα το Brexit, συνέτριψες τον Τζέρεμι Κόρμπιν, πραγματοποίησες την εμβολιαστική εκστρατεία και εναντιώθηκες στον Βλάντιμιρ Πούτιν. Σε θαυμάζουν από το Κίεβο μέχρι το Κάρλαϊλ”, πρόσθεσε.

“Σας ευχαριστώ που με εμπιστευτήκατε να ηγηθώ του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στην Γη. Γνωρίζω πως οι πεποιθήσεις μας συνάδουν με εκείνες του βρετανικού λαού. Τα πιστεύω μας για ελευθερία, για τον έλεγχο των ζωών μας, χαμηλή φορολογία και προσωπική υπευθυνότητα. Και αυτός είναι ο λόγος που μας ψήφισαν το 2019 τόσο μαζικά. Και αυτά υπόσχομαι να υλοποιήσω. Ως ηγέτις του κόμματος, σκοπεύω να κάνω πραγματικότητα αυτά που υποσχεθήκαμε”.

Δέσμευση για μείωση φόρων

Κατά την διάρκεια της εκστρατείας πολιτεύθηκα ως συντηρητική και δεσμεύομαι να κυβερνήσω ως συντηρητική, υπογράμμισε η Τρας υποσχόμενη ένα «τολμηρό σχέδιο» για την μείωση των φόρων και την αύξησης της οικονομικής ανάπτυξης εν μέσω κρίσης του κόστους διαβίωσης.

«Θα εφαρμόσω ένα τολμηρό σχέδιο για την μείωση των φόρων και την αύξηση της ανάπτυξης της οικονομίας μας», δήλωσε υποσχόμενη επίσης να αντιμετωπίσει την έκρηξη των τιμών της ενέργειας για τα νοικοκυριά και τα «μακροπρόθεσμα» προβλήματα της τροφοδοσίας σε ενέργεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα