Λουκασένκο, ο καλύτερος “Χλαπάτσας” του Πούτιν – “Θα μας θάψει όλους”

Λουκασένκο, ο καλύτερος “Χλαπάτσας” του Πούτιν – “Θα μας θάψει όλους”
Λουκασένκο

Ο ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας και στενός σύμμαχος της Ρωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε πως ο πρόεδρος Πούτιν είναι υγιής, έχει τα λογικά του και είναι σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ.

“Χλαπάτσα παιδί μου δεν έχω δει πιο σιχαμερό ερπετό από εσένα στη ζωή μου. -Κάνω ο,τι μπορώ κύριε”.

Ναι, ο Χλαπάτσας από της “Ελλάδος τα Παιδιά” είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες που πέρασαν ποτέ από την ελληνική τηλεόραση. Ο ήρωας που έστησε ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, αυτός ο “κροταλίας με στολή”, αποτελεί έναν από τους πιο αριστοφανικούς αντιήρωες που έχουμε απολαύσει και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, είναι και τόσο δύσκολο να βγάλουμε από τη μνήμη μας. Άλλωστε ο Χλαπάτσας, είναι πρόσωπο που έχουμε συναντήσει και συναντάμε παντού. Διαχρονικά. Από τον Στρατό μέχρι τους χώρους εργασίας, όλο και κάποιον Χλαπάτσα έχουμε απαντήσει κάποια στιγμή.

Εν προκειμένω, αντίστοιχο ρόλο δείχνει να έχει εν μέρει υιοθετήσει ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Μόνο που δεν έχει την αθωότητα του τηλεοπτικού σμηνίτη Τρύφωνα Σπιουνέα, ούτε ο Πούτιν έχει φυσικά τις αγαθές προθέσεις του Σμηνάρχου, Επαμεινώνδα Κάκαλου. Παρόλα αυτά, ο παρακάτω διάλογος θα μπορούσε να αποτελεί επεισόδιο σατιρικής σειράς. Που μακάρι να αποτελούσε δηλαδή μονάχα ένα απόσπασμα από σατιρική σειρά…

Για την ακρίβεια ο Λευκορώσος Πρόεδρος έδωσε συνέντευξη στο Ιαπωνικό κανάλι TBS με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Όπου είπε τα παρακάτω, όπως αλιεύσαμε από ρωσικά media:

“Αν νομίζετε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν είναι σωματικά άρρωστος ή έχει συμβεί κάτι άλλο, τότε είστε γελασμένοι. Είναι πιο ζωντανός από ποτέ. Είναι ένας ικανότατος και φυσιολογικός άνθρωπος. Θα αρπάξει κάνα κρύωμα από τις πολλές φορές που θα έρθει στις κηδείες μας”.

Το “θα έχει ένα κρυωματάκι στις κηδείες μας”, είναι ένα γνωμικό της Λευκορωσίας, όπως είπε ο Λουκασένκο.
 

Ο Λουκασένκο συνέστησε μάλιστα στη Δύση “να βγάλει από το μυαλό της όλες αυτές τις μυθοπλασίες για τον Πούτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο όλες οι δυτικές πληροφορίες αποσκοπούν στο να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο εντός της Ρωσίας. “Δεν πρόκειται να γίνει αυτό”, είπε ο Λουκασένκο. Τόνισε ότι ο Πούτιν εκπληρώνει όλα τα λειτουργικά του καθήκοντα σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Σύνταγμα της Ρωσίας (το οποίο βέβαια άλλαξε ο ίδιος για να ισχυροποιήσει την εξουσία του).

Νωρίτερα, ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας και εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ο Πούτιν εργάζεται σε ακανόνιστο πρόγραμμα, αλλά η συναισθηματική του κατάσταση είναι άριστη. Πέρυσι, ο Πεσκόφ διαβεβαίωσε ότι ο Πούτιν ήταν σε “άριστη υγεία”. “Ο Πρόεδρος χαίρει άκρας υγείας. Απλώς κάνει εμβόλια για να τη διατηρήσει ακμαία”, είχε αναφέρει ο Πεσκόφ.

Σημειώνεται πως μέχρι τη περασμένη εβδομάδα ο Λευκορώσος Πρόεδρος τόνιζε πως η χώρα του δεν θα μπει ενεργά στον πόλεμο “παρότι μας προκαλούν”. Ο ίδιος υποστήριξε, όπως μετέδωσε το Reuters, πως το Μινσκ έχει αναχαιτίσει πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον της χώρας από τα εδάφη της Ουκρανίας.

Το Κίεβο κατηγόρησε τη Μόσχα από τη δική του μεριά, ότι εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις στη Λευκορωσία από την Ουκρανία για να δώσει μια αιτιολογία στον στενό σύμμαχο της Ρωσίας, να εμπλακεί στον πόλεμο. Ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το λευκορωσικό έδαφος ως βάση σε επιχειρήσεις εισβολής στην Ουκρανία.

Αντί επιλόγου:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα